Έργα τέχνης με υπογραφή Givenchy

Έργα τέχνης με υπογραφή Givenchy

H συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Givenchy στο Παρίσι μας έδειξε πως θα μοιάζουν, μάλλον, οι άγγελοι στον παράδεισο και είναι άλλη μια απόδειξη πως ο Givenchy είναι από τα μεγαλύτερα fashion houses με πραγματικούς δεξιοτέχνες τεχνίτες.

Αυτή η συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Givenchy που παρουσιάστηκε χτες στο Παρίσι με τη μορφή installation (για τρίτη συνεχόμενη σεζόν) στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας με τις δημιουργίες του επόμενου χειμώνα είναι η απόδειξη πως μερικά έργα τέχνης, απλά, τυγχάνει να είναι φορέσιμα ρούχα.

Μην μπερδευτείτε, ο creative director του maison Givenchy, Riccardo Tisci, δεν απαρνήθηκε τη σκοτεινή, μυστικιστική του πλευρά, αλλά την επαναπροσδιόρισε. Συνεχίζει να προκαλεί παρουσιάζοντάς μας δέκα συγκλονιστικές δημιουργίες που θα μπορούσαν να έχουν label «made in heaven». Διαφάνειες, μεταξένιο τούλι, δαντέλα, πέρλες, ασημένιες παγέτες, πέρλες από χαβιάρι, φτερά, όλα ραμμένα στο χέρι δένουν αρμονικά και συνθέτουν αυτήν την παραμυθένια συλλογή, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και νυφική λόγω του ιβουάρ χρώματος που κυριαρχεί.

Με αυτές τις 3-D Givenchy δημιουργίες φωτογραφήθηκαν δέκα από τα πιο hot ονόματα αυτή τη στιγμή στον κόσμο του modeling συμπεριλαμβανομένων των Mariacarla Boscono, Zuzanna Bijoch, Daphne Groeneveld, Saskia de Brauw , Izabel Goulart, Kasia Struss και Iselin Steiro και χτες παρουσιάστηκαν σε τρία ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια ενός παλιού παριζιάνικου παλατιού με θέα την Place Vendome, έτσι ώστε οι fashion specialists να διαπιστώσουν από κοντά το μεγαλείο του γαλλικού οίκου και την επιδεξιότητα των τεχνιτών του.