Μία αέρινη collection ρούχων συμπυκνώνει ιστορία και παράδοση πίσω από τα κομψά σχέδιά της

Διονυσία Καλαποθαράκου
Μία αέρινη collection ρούχων συμπυκνώνει ιστορία και παράδοση πίσω από τα κομψά σχέδιά της

Κεντημένα tops, broderie anglaise λεπτομέρειες, φούστες σε άλφα γραμμή και loose φορέματα, συνθέτουν μία «επαναστατική» σειρά ρούχων #diplis

ergon 1
ergon 2

Η ‘ergon Mykonos «γιορτάζει» με τον δικό της, stylish τρόπο την επέτειο των 200 χρόνων από την σύσταση του Ελληνικού κράτους, δημιουργώντας μία συλλογή ρούχων που «διασχίζει» τη σύγχρονη πραγματικότητα, φτάνοντας σε ό,τι υπάρχει στο ελληνικό DNA, στη ψυχή και το πνεύμα της γυναίκας του σήμερα αλλά και του τότε.
Ολόκληρη η συλλογή του brand για τη σεζόν S/S 2021, την οποία μπορείς να δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery, είναι εμπνευσμένη από τη μάτια των ζωγράφων της Επανάστασης όπως την αισθάνθηκαν και την απέδωσαν στους πίνακές τους με σχεδόν «δημοσιογραφική λεπτομέρεια». Τα χρώματα, οι μορφές, η ποικιλία και η πολυπλοκότητα των ενδυμασιών που έμειναν ταυτισμένα με την ελληνική Επανάσταση αλλά και η δύναμη των γυναικών της εποχής, αποτέλεσαν για εμάς τα νέα σύμβολα που ορίζουν τη συλλογή του 21.

Η δυναμική έκφραση των καλλιτεχνών της εποχής αποτυπώνεται στα σχέδια των φετινών υφαντών. Ιστορίες βγαλμένες κατευθείαν από τους καμβάδες του Ευγένιου Ντελακρουά, του Γουίλιαμ Τέρνερ, του Αύγουστου Βινσον, του Νικόλαου Γύζη και τόσων άλλων ζωγράφων που αποτύπωσαν στα έργα τους Έλληνες με ενδυμασίες αέρινες, που άφηναν σημεία του σώματος ακάλυπτα, πουκάμισα και φουστανέλες σκισμένες από την μάχη ή στολές αυστηρές που «περιέγραφαν» την ηθική των πολεμιστών της εποχής. «Αυτή τη δύναμη της Επανάστασης αλλά και των συναισθημάτων που γεννήθηκαν προσπαθήσαμε να αποδώσουμε σε μια επαναστατική κολεξιόν, η οποία ισορροπεί την αναρχία και την ένταση που δημιουργεί μια μάχη και τη γαλήνη που εισπράττει ο θεατής που παρατηρεί ένα έργο τέχνης με σωστή δομή και σύνθεση», μας λέει η Μαριέττα Καρπαθίου, Creative Director & Ιδρύτρια της ‘ergon Mykonos.

H ‘ergon Mykonos λειτουργεί σαν μια μηχανή του χρόνου που δίνει διαφάνεια στην ιστορία της Ελλάδας. Συμβολίζει το fusion τεχνών, στυλ, πολιτισμών και εποχών και είναι πάντα ανοιχτό σε νέες προσθήκες και προκλήσεις. Eίναι ένα label που ενσωματώνει την παρουσία της τέχνης στην καθημερινότητα μας σε συνδυασμό με τη διαχρονικότητα και την εφευρετικότητα του Ελληνικού πνεύματος. Που ενώνει μοναδικά την τέχνη με την ιστορική παράδοση και φυσικά το στυλ και τη μόδα.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 floral φορέματα που θα αγοράσεις τώρα και θα φοράς και το καλοκαίρι