Aναβάλλει το fashion show του ο οίκος Burberry εξαιτίας του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου

Sabine Camhi
Aναβάλλει το fashion show του ο οίκος Burberry εξαιτίας του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου

Ο συγκεκριμένος, ιστορικός, οίκος μόδας είναι ένας από τους αγαπημένους της βασιλικής οικογένειας.

Ο οίκος Burberry ανέβαλε την παρουσίαση της γυναικείας του συλλογής για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, μετά τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου.

«Ως ένδειξη σεβασμού για την περίοδο πένθους για τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οίκος Burberry ανέβαλε την ψηφιακή παρουσίαση της συλλογής του για το Φθινόπωρο του 2021, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου. Νέα ώρα θα επιβεβαιωθεί σύντομα», ανέφερε στο Twitter η συντάκτρια των New York Times, Vanessa Friedman.



Ο βρετανικός οίκος μόδας ήταν έτοιμος να μεταδώσει το σόου στον ιστότοπό του χωρίς την παρουσία φυσικού κοινού, όπως έχουν κάνει και άλλα labels εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το WWD, ο οίκος Burberry έχει μια μακρά ιστορία συνδεδεμένη με τις ενδυματολογικές επιλογές της βασιλικής οικογένειας. Στον οίκο μόδας παραχωρήθηκε το 1990 το βασιλικό σύμβολο πιστοποίησης (Royal Warrant) - ένας βαθμός αναγνώρισης για τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν τακτικά υπηρεσίες και προϊόντα στη βασίλισσα και σε υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Επιπλέον, το 1955 η βασίλισσα Ελισάβετ «είχε χαρίσει» ακόμα μια αναγνώριση (Royal Warrant) στο brand για τα καλοφτιαγμένα πανωφόρια του.

Η επίδειξη μόδας θα γίνει πιθανότατα μετά την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor, το Σάββατο στις 3 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου (10 π.μ. ET).

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πέθανε στις 9 Απριλίου. Ήταν 99 ετών.

Δες επίσης: Εκρού, κρεμ, ιβουάρ: Πώς να φορέσεις αποχρώσεις του λευκού αυτήν τη σεζόν