Ο οίκος Burberry παρουσίασε ίσως την πιο θηλυκή collection του για τη σεζόν F/W 2021

Ο οίκος Burberry παρουσίασε ίσως την πιο θηλυκή collection του για τη σεζόν F/W 2021

Όλα όσα είδαμε στην νέα συλλογή του κορυφαίου οίκου μόδας.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το show του Burberry για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021. Να θυμίσουμε ότι ο οίκος είχε ανέβαλε την παρουσίαση της γυναικείας του συλλογής λόγω του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου.

«Ως ένδειξη σεβασμού για την περίοδο πένθους για τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οίκος Burberry ανέβαλε την ψηφιακή παρουσίαση της συλλογής του για το Φθινόπωρο του 2021, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου. Νέα ώρα θα επιβεβαιωθεί σύντομα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Twitter η συντάκτρια των New York Times, Vanessa Friedman.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βρετανικού οίκου, Riccardo Tisci, βρήκε τον ιδανικό τρόπο για να προωθήσει τη κολεξιόν, στέλνοντας μερικές από τις δημιουργίες του στις καλύτερές του φίλες: Naomi Campbell, Irina Shayk, Kendall Jenner και Gigi Hadid. «Σκέφτηκα πολύ κατά την διάρκεια της πανδημίας. Είχα χρόνο να επιβραδύνω. Οι ρυθμοί στο χώρο της μόδας ήταν πάντα πολύ γρήγοροι», δήλωσε ο Tisci.

Η νέα κολεξιόν έχει ρίζες από την άγρια και αισθησιακή αλλά βιώσιμη αίγλη που έχει καθορίσει την καριέρα του Ιταλού σχεδιαστή. «Σιγά-σιγά έχουμε χτίσει μια ταυτότητα και συνειδητοποίησα ότι η ταυτότητά μου ήταν πολύ ισχυρή μέσα στο brand. Αυτή είναι η πιο ελεύθερη συλλογή που έχω κάνει μέχρι σήμερα στον Burberry» ανέφερε ο σχεδιαστής.

H συλλογή έχει εμφανείς επιρροές από τα τέλη του 19ου και 20ου αιώνα, το λεγόμενο fin-de-siècle. Την ίδια ώρα ήταν μια ωδή στη θηλυκότητα αφού η ζωή του Riccardo Tisci περιστρέφεται πάντα γύρω από τις γυναίκες. «Είναι πολύ σέξι, νομίζω, αλλά χωρίς να είναι χυδαίο. Η θηλυκότητα είναι κάτι που πραγματικά ήθελα να προσθέσω στον Burberry από την πρώτη ημέρα, επειδή είναι ένας οίκος που στηριζόταν κυρίως σε αρρενωπές γραμμές» δήλωσε ο Tisci, αναφερόμενος στις ρίζες του οίκου.

Στην έναρξη του show είδαμε την Βρετανίδα ράπερ, ShyGirl, να παριστάνει τη Μητέρα Φύση, απαγγέλλοντας ένα κείμενο ενώ ήταν ντυμένη με κορσέ του οίκου Burberry. Η εκκεντρικότητα ήταν παραπάνω από εμφανής στις δημιουργίες που φορούσαν τα μοντέλα αφού ο Τisci προσπάθησε να δώσει μια νέα πνοή στα κλασικά ενδύματα του 20ου αιώνα. Κλασικές γραμμές, παλτό που συμβαδίζουν με την υπάρχουσα φιλοσοφία του οίκου, ιδιαίτερα prints και χρυσά items που κάθε γυναίκα θα ήθελε να φορέσει για να ξεχωρίσει.

Μπορούμε να πούμε πως αρκετά από τα looks που είδαμε στην πασαρέλα προβάλλουν το όραμα του σχεδιαστή για μια «σύγχρονη πανοπλία». Όπως λέει άλλωστε και ο ίδιος, μετά από έναν πόλεμο, υπάρχει πάντα ελευθερία και υψηλότερη καλλιτεχνική έκφραση. Στη gallery που ακολουθεί βρήκαμε και συγκεντρώσαμε μερικά χαρακτηριστικά looks απευθείας από την πασαρέλα.

Δες επίσης: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει φορέσει τα πιο κομψά floral φορέματα της σεζόν

https://www.instagram.com/p/CN7mnUyJlEk
https://www.instagram.com/p/CN7k5iGnkuX
https://www.instagram.com/p/CN7ydkrBuyX
https://www.instagram.com/p/CN7lyKfBgm1

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις ολόκληρη την παρουσίαση της νέας κολεξιόν του κορυφαίου οίκου.

Πηγή φωτογραφιών: Burberry