Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο διάσημος Ισραηλινός σχεδιαστής Alber Elbaz

Διονυσία Καλαποθαράκου
Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο διάσημος Ισραηλινός σχεδιαστής Alber Elbaz

Άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Παρισίου μετά από μάχη 3 εβδομάδων με τον Covid-19.

Tην τραγική είδηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο η εταιρία Financière Richemont με την οποία συνεργαζόταν ο επιτυχημένος fashion designer στο τελευταίο του project, AZ Factory. Mετά από πέντε χρόνια από τη στιγμή που είχε αποχωρίσει από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από τον Οίκο Lanvin, τον Ιανουάριο παρουσίασε την πρώτη -και τελευταία όπως αποδείχθηκε- συλλογή του για το νέο brand, η οποία και είχε λάβει διθυραμβικά σχόλια για την καλαισθησία και τη θηλυκότητα των φορεμάτων που περιλάμβανε.

αλβερ

«Ο Άλμπερ είχε άξια τη φήμη ως μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες φιγούρες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα ξεχώριζε με την ευφυΐα, την ευαισθησία, τη γενναιοδωρία και τη δημιουργικότητά του », είπε ο Johann Rupert, o ιδρυτής της εταιρίας Richemont. «Ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετική ζεστασιά και ταλέντο και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση που έδειχνε σε ό,τι αφορούσε το γυναικείο ένδυμα αλλά και τις ίδιες τις γυναίκες, αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι του.

«Ήταν ένα μεγάλο προνόμιο να βλέπεις τον Alber στην τελευταία του προσπάθεια να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να κάνει ‘έξυπνη μόδα που νοιάζεται για αυτήν που τη φοράει’. Το περιεκτικό όραμά του για τη μόδα έκανε τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες και να είναι άνετες μέσα στα ρούχα τους που συνδύαζαν την παραδοσιακή χειροτεχνία με την τεχνολογία. Τα έργα που αφήνει πίσω του είναι εξαιρετικά καινοτόμα και έχει με τον τρόπο του συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό της βιομηχανίας της μόδας», πρόσθεσε.

Μία μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τον κόσμο της μόδας, αλλά συνολικά για τον κόσμο των τεχνών. Ένα άνθρωπος που αγάπησε τις γυναίκες, την υψηλή ραπτική αλλά και τη συνολική ομορφιά του κόσμου, έφυγε έτσι ξαφνικά από αυτόν αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.
Δες επίσης: Most Wanted: 5 ρούχα και αξεσουάρ στο χρώμα της μέντας που θα λατρέψεις φέτος