Γίνεται μία συλλογή μαγιό να εμπνέεται από μία Ομηρική ραψωδία;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Γίνεται μία συλλογή μαγιό να εμπνέεται από μία Ομηρική ραψωδία;

H απάντηση είναι θετική και να νέα σχέδια ολόσωμων και bikinis πολύ κομψά!

«Από την Ιθάκη στην Πύλο από την Πύλο στη Σπάρτη ενδιάμεση διανυκτέρευση στις Φηρές - αυτό είναι το ταξίδι του Τηλεμάχου στον πηγαιμό του. Ο ερχομός ακολουθεί περίπου το ίδιο δρομολόγιο, μόνο που τον χωρίζουν από τον πηγαιμό εννέα ραψωδίες. Σ' αυτήν πάντως την ημερολογιακώς απροσδιόριστη ανάπαυλα του γιου (που θυμίζει την ενιαύσια καθήλωση του πατέρα του στο πλάι της ηδονικής Κίρκης ή την, αρχικώς τουλάχιστον, ενδοτική του στάση απέναντι στα συγκαλυπτικά θέλγητρα της Καλυψώς) βοηθάει και η κοίλη Λακεδαίμων: διπλός γάμος και γλέντι στην αρχή αισθήματα, δάκρυα, παλιές ιστορίες στη μέση μακρόσυρτος Απόλογος του βασιλιά το πρωί της άλλης μέρας. Αποτέλεσμα: παρά τις ρητές επιφυλάξεις του Τηλεμάχου να παραμείνει στη Σπάρτη τουλάχιστον για δώδεκα μέρες, όπως τον πιέζει ο Μενέλαος ο νέος θα κουρνιάσει για καλά εκεί. Κι ας βυσσοδομούν εναντίον του οι αλαζονικοί μνηστήρες στην Ιθάκη ειδοποιημένοι για το απόκοτο ταξίδι του έτοιμοι όμως να του στήσουν στην επιστροφή του φονικό καρτέρι σ' ένα βραχονήσι - στην Αστερίδα ανάμεσα Σάμης και Ιθάκης», αυτήν την περιγραφή διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου με την ραψωδία Δ’ της Οδύσσειας και αυτή ακριβώς η περιγραφή αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη φετινή συλλογή μαγιό ενός νεοσύστατου, ελληνικού fashion brand που έχει ένα καθαρά Ομηρικό όνομα: ΟdysseyTen.

https://www.instagram.com/p/COCg09kn6k6
Odyssey10 2020 10 05 0150 copy

Tα νέα ολόσωμα και bikinis του label έχουν επηρεαστεί από τη ραψωδία Δ´ του Ομήρου της Οδύσσειας και από το ταξίδι του Τηλέμαχου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως εμποδίζει σε τίποτα τα υπέρκομψα σχέδια του brand να χάσουν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά τους: τα πρωτότυπα patterns, τις τέλειες γραμμές που τονίζουν τη διακριτική θηλυκότητα, την άψογη εφαρμογή και το αψεγάδιαστο φινίρισμα. Κάθε νέα συλλογή της OdyssseyTen εκπλήσσει, ακολουθώντας κάθε φορά τις ραψωδίες, έτσι όπως διαδέχονται η μία την άλλη αλλά και όλα τα πρόσφατα fashion trends.

Πορτοκαλί two-pieces, ολόσωμα με γεωμετρικά μοτίβα και έναν ώμο, κλασικά μονόχρωμα μαύρα και μπλε με ρετρό pints, είμαι μερικά από τα νέα σχέδια OdysseyTen που θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις «επικά» φέτος για πολλούς λόγους…γράφουμε και κλείνουμε το μάτι πονηρά μέχρι να δούμε -και όχι να διαβάσουμε- την επόμενη Ομηρική «ραψωδία».
Δες επίσης: Οscars 2021: Όλα τα looks της απονομής των Βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου