Μία συλλογή μαγιό με «επαναστατικό» αέρα και βιώσιμο χαρακτήρα θα κάνει πιο ενδιαφέρον το καλοκαίρι

Διονυσία Καλαποθαράκου
Μία συλλογή μαγιό με «επαναστατικό» αέρα και βιώσιμο χαρακτήρα θα κάνει πιο ενδιαφέρον το καλοκαίρι

H νέα collection Paolita ονομάζεται «Hydra» και μας ταξιδεύει στο Αιγαίο με τον πιο κομψό τρόπο.

Calliope Kendi Bikini

Η Anna Paola, η Creative Director και ιδιοκτήτρια του swimwear & resortwear brand Paolita, μας ταξιδεύει στο Αιγαίο μέσα από τη νέα της συλλογή για το καλοκαίρι του 2021 και μας προσφέρει με τα κομψά ολόσωμα και τα θηλυκά bikinis της, μια αίσθηση ζωντάνιας και απόδρασης, εμπνευσμένη από παραδοσιακές φορεσιές που φορούσαν οι ισχυρές γυναικείες προσωπικότητας της Ελλάδας του 19ου αιώνα. Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1981 δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη και αυτήν την collection με το συμβολικό όνομα, «Hydra». Ευέλικτα κομμάτια σχεδιασμένα για την παραλία αλλά και μία ολοκαίνουργια σειρά από βιώσιμα μαγιό φέρνει -κυριολεκτικά- την επανάσταση στα swimwear trends της σεζόν.

Το 2021 σηματοδοτεί την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας απέναντι στην Οθωμανική αυτοκρατορία και τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας όπως την γνωρίζουμε. Αυτή η εποχή είδε πολλές ηρωικές γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους, που όχι μόνο αγωνίστηκαν αλλά και χρηματοδότησαν την Επανάσταση. Αυτές οι μητέρες, κόρες, σύζυγοι, έμποροι και πολεμίστριες είναι οι ισχυρές γυναίκες που ενέπνευσαν την Anna Paola, να σχεδιάσει αυτή τη συλλογή, η οποία σηματοδοτεί επίσης τη 10η επέτειο από την ίδρυση του brand!

Cleo Bianca OP

Η Αnna έχει αντλήσει έμπνευση από τις ελληνικές ρίζες της και έχει μελετήσει σχολαστικά τα αρχεία κοστουμιών και τα μουσειακά έγγραφα για να χτίσει την πλούσια παλέτα χρωμάτων της ώστε να είναι συνώνυμη με την τότε εποχή. Πάνω στα μαγιό, όπως θα δεις και στην παρακάτω gallery, βρίσκουμε τις γήινες αποχρώσεις των βουνών, το πορφυρό χρώμα της Επανάστασης, τις μεταλλικές αποχρώσεις των όπλων των Ελλήνων αγωνιστών αλλά και το τιρκουάζ του Αιγαίου.

Όπως πάντα, η υψηλή δεξιοτεχνία κατασκευής παραμένει «στην καρδιά» των σχεδίων της. Aυτήν τη φορά αφαιρετικά και γεωμετρικά prints αποτίουν φόρο τιμής στην τέχνη και τον πολιτισμό της εποχής, ενώ η ρευστότητα των γραμμών στα πουκάμισα, φορέματα, παντελόνια και maxi φούστες αποτυπώνει μία διαχρονική θηλυκότητα που χαρακτηρίζει τα σχέδια Paolita.

Cleo Bianca OP Button Maxi Skirt2
Efterpe Bianca Top Gobi Bottom
Cleo Amina Top Kendi Bottom

Όλα τα κομμάτια της «Hydra» είναι κατασκευασμένα στην Ευρώπη και κάθε μαγιό έχει παραχθεί από μαλακές, πλεκτές, ανακυκλωμένες ίνες που προέρχονται από τοπικά απόβλητα και αναγεννούνται μέσα από μια φυσική διαδικασία που ελαχιστοποιεί τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση νερού. Κάθε fashion item έχει σχεδιαστεί ώστε να διαρκεί στον χρόνο και να συνδυάζει την άνεση με την ανθεκτικότητα και τη φινέτσα.

Η συλλογή «Hydra» έρχεται σε μια χρονιά-ορόσημο για το brand, καθώς φέτος κλείνει τα 10 χρόνια «ζωής» και ταυτόχρονα γιορτάζει και το άνοιγμα του πρώτου concept store του στο Notting Hill στα τέλη του 2020. Εκεί ο καταναλωτής μπορεί να βρει sustainable fashion brands αλλά και πολλούς νέους ή ήδη καταξιωμένους δημιουργούς, όπως Pala Eyewear, Yosuzi, Katerina Psoma, Kalmar Lifestyle, A Piedi, Union of London και Weel & Merle, αλλά και έργα τέχνης από την γνωστή καλλιτέχνιδα με έδρα τη Νέα Υόρκη, Ιωάννα Πανταζοπούλου.

«Η ανάπτυξη της σειράς 'Sustainable Swimwear' αποτελούσε στόχο πολλών ετών για εμάς, καθώς έχουμε προσπαθήσει να ανακαλύψουμε τις πιο πρωτοποριακές διαδικασίες που εξασφαλίζουν τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους παραγωγής, ενώ μας επιτρέπουν επίσης να διατηρούμε τα υφάσματα υψηλής ποιότητας. Είμαστε υπερήφανοι που υιοθετήσαμε αυτή τη νέα καινοτομία, η οποία σηματοδοτεί ένα βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων μας, καθώς συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας να προμηθεύουμε υπεύθυνα και να παράγουμε κομψά κομμάτια με βιώσιμο τρόπο και για τις μελλοντικές μας σειρές», μας είπε η Anna Paola.

Eίτε, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι σε βρει να κάνεις μακρινά ταξίδια είτε επισκεφτείς τόπους κοντινούς και αγαπημένους, μία βόλτα από την «Hydra» αξίζει να την κάνεις!
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 mules για να είσαι ultra chic και αυτό το καλοκαίρι