Dior: Γυρίσματα σε Κνωσό, Δελφούς και Σαντορίνη λίγο πριν το show στο Καλλιμάρμαρο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Dior: Γυρίσματα σε Κνωσό, Δελφούς και Σαντορίνη λίγο πριν το show στο Καλλιμάρμαρο

Μετράμε αντίστροφα για το πολυαναμενόμενο show του οίκου στην Αθήνα και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια collection από τον οίκο Dior αφιερωμένη στην Ελλάδα και να μην ήταν γεμάτη από στοιχεία κληρονομιάς και πολιτισμού της χώρας μας; Ο γαλλικός οίκος εξάλλου μας έχει συνηθίσει σε άρτιες παρουσιάσεις και σε συλλογές που πίσω από τα υφάσματα και τα σχέδια κρύβουν μια ολόκληρη φιλοσοφία.

Μετράμε αντίστροφα για την πολυαναμενόμενη παρουσίαση της νέας Cruise Collection 2022 του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο και οι προετοιμασίες τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίησή της είναι ασταμάτητες. Το show θα μεταδοθεί live στις 21.30 απόψε και όπως όλα δείχνουν αναμένεται συγκλονιστικό από κάθε άποψη!

dior athina3

Και ενώ παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό οι επώνυμοι καλεσμένοι αλλά και όλα όσα θα δούμε σήμερα στο show, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri στα πλαίσια της αφιερωματικής συλλογής στην Ελλάδα και στην παράδοση της Ελληνίδας γυναίκας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κάθε εποχή στη χώρα μας, επισκέφθηκε την Κνωσό, τη Σαντορίνη και τους Δελφούς. Η επίσκεψη αυτή δεν είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τη σχεδιάστρια στα μνημεία της χώρας μας (γνωρίζουμε πως είναι λάτρης της ιστορίας της Ελλάδας και την έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν) αλλά αποτέλεσαν υλικό για τις ανάγκες του documentary που δημιουργεί ο οίκος για τις ανάγκες της νέας συλλογής.

«Made in Greece»: O Dior στο Καλλιμάρμαρο! Φόρος τιμής στην ιστορία της Ελλάδας (όπως της αξίζει!)

Αρχικά, ξεναγήθηκε στην Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, «σε ένα μέρος που τόσο συχνά συνδέεται με τον μύθο του Μινώταυρου, ανακάλυψε τη σημασία των γυναικών στη θρησκεία», όπως αναφέρει ο οίκος Dior στη σχετική ανάρτησή του στο Instagram.



Το ταξίδι της συνεχίστηκε στη Σαντορίνη και στο αρχαιολογικό μουσείου του Ακρωτηρίου. Η αναζήτηση της καλλιτεχνικής διευθύντρια του οίκου Dior κάθε γυναίκας θεάς που βρίσκεται στην Ελλάδα και που μπορεί ν΄αποτελέσει έμπνευση για την ίδια, την έφερε στο Ακρωτήρι. Στο ταξίδι αυτό κατάφερε να γνωρίσει από κοντά όλα εκείνα τα αρχαία κειμήλια που αναδείκνυαν «τη λατρεία των γυναικείων θεοτήτων και των μοναδικών ανθρωπομορφικών κεραμικών», όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο οίκος μόδας στη δημοσίευσή του και να τα συμπεριλάβει στην Cruise 2022 συλλογή της.


https://www.instagram.com/p/CQMEz5YoQbh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τελευταίος σταθμός οι Δελφοί, ένας χώρος γεμάτος συμπαντική ενέργεια που αποτέλεσε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Αναζητώντας συνεπώς τις Eλληνίδες θεές η Chiuri δε θα μπορούσε να μην κάνει μια στάση στο μέρος όπου σύμφωνα με την αρχαιότητα υπήρχε ένα ιερό αφιερωμένο στη γυναικεία θεότητα της Γαίας.



Η Chiuri έδωσε μια συνέντευξη στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήμα και μίλησε στον Bianco Cosmelli για την έμπνευση που πήρε από τις Ελληνίδες θεές της αρχαιότητας αλλά την τεχνογνωσία που δανείστηκε από τους Έλληνες τεχνίτες από κάθε μέρος της χώρας μας.


https://www.instagram.com/tv/CQMHdkqqTJ0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Να θυμίσουμε πως μπορεί η εκδήλωση να είναι prive, όμως ο οίκος Dior έχει οργανώσει τη ζωντανή αναμετάδοση της σε ανοιχτούς χώρους στο Σουφλί και στην Καλαμάτα, τις 2 περιοχές της Ελλάδας που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την δημιουργίας της νέας ειδικής collection, ενώ στην Αθήνα θα μεταδοθεί στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και στον θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην Πλάκα. Εκεί θα μεταδοθεί επίσης ένα κομμάτι του documentary λίγο πριν την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο.

dior athina1

Οι φωτογραφίσεις έχουν ξεκινήσει και εμείς απολαμβάνουμε τα άερινα φορέματα του οίκου Dior στο επιβλητικό σκηνικό του Καλλιμάρμαρου. Στη gallery που ακολουθεί δες όσα μας θυμίζουν Ελλάδα και από την επίδειξη του Dior αφιερωμένη στην Απουλία, την Cruise Collection 2021 του οίκου...