Gianni Versace: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε- Οι επικές δημιουργίες, η Donatella και τα δύο πτώματα

Sabine Camhi
Gianni Versace: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε- Οι επικές δημιουργίες, η Donatella και τα δύο πτώματα

Ο Ιταλός σχεδιαστής έφυγε πρόωρα και απρόσμενα, από το όπλο ενός serial killer. Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο της τέχνης και της showbiz. 

24 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Gianni Versace βρέθηκε δολοφονημένος στα σκαλοπάτια της βίλας του στο Miami.

O διάσημος Ιταλός σχεδιαστής που άφησε ιστορία με το ταπεραμέντο και τις δημιουργίες του, αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της μόδας.

Ο Gianni Versace γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1946, στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας και μεγάλωσε σε υφάσματα και ήχους ραπτομηχανών. Στις 15 Ιουλίου του 1997, ολόκληρος ο κόσμος σοκαρίστηκε ακούγοντας την είδηση της δολοφονίας του φημισμένου Ιταλού σχεδιαστή μόδας.

Gianni versace murder miami 1997

Νεκρός από τις σφαίρες ενός serial killer

Στα 50 του τότε, ο Gianni Versace πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός μπροστά στα σκαλιά του σπιτιού του στο Miami. Μόλις είχε επιστρέψει από την βόλτα στην Ocean Drive για να αγοράσει περιοδικά. Συνήθως έστελνε έναν από τους βοηθούς του στο News Cafe της γειτονιάς του για να αγοράσει εφημερίδες και περιοδικά, αλλά εκείνο το πρωί της 15ης Ιουλίου 1997 επέμενε να πάει μόνος του...

«The Assassination of Gianni Versace»:Έχουμε πωρωθεί με τα ρούχα της σειράς και σου εξηγούμε γιατί

Gianni versace murder miami

Ο μοναδικός ύποπτος ήταν ο 27χρονος Andrew Cunanan, ο οποίος λίγες μέρες μετά τη στυγνή του πράξη αυτοκτόνησε σε ένα πλωτό σπίτι στο Miami Beach. Είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο όπλο με εκείνο που κρατούσε όταν δολοφόνησε 3 από τα 5 θύματά του, ανάμεσά τους και τον Gianni Versace.

Όλοι οι φόνοι είχαν γίνει σε διάστημα 3 μηνών. Ποτέ δεν μάθαμε ποιο ήταν το κινητρό του για τη δολοφονία του σπουδαίου σχεδιαστή μόδας...



Κατά κάποιον τρόπο, ο Versace ήταν για τη μόδα ό,τι ο Andy Warhol για την τέχνη!

Τα ρούχα του Gianni Versace ήταν -και είναι φυσικά- η επιτομή της χλιδής, τα σύμβολα της επιτυχίας και της αυτοπεποίθησης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως το σήμα κατατεθέν της εταιρίας είναι το κεφάλι της Μέδουσας, το τέρας της ελληνικής μυθολογίας που «πέτρωνε» όποιον την έβλεπε.

Το reunion των Supermodels των 90s στην επίδειξη Versace είναι μία στιγμή που γράφτηκε στην ιστορία

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αγαπητούς σχεδιαστές στην ιστορία, o Versace είναι ένας θρύλος της βιομηχανίας της μόδας που χάθηκε πρόωρα βυθίζοντας τον λαμπερό κόσμο της haute couture στη θλίψη. Παρόλο που έχουν περάσει 24 χρόνια από τον θάνατό του, η αυτοκρατορία που δημιούργησε συνεχίζει να πρωταγωνιστεί!

Στο προφίλ της στο Instagram, η Donatella Versace σήμερα τίμησε τον αδερφό της δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες στις οποίες είναι μαζί και χαμογελούν. «Πάντα χαμογελούσαμε μαζί. Μου λείπεις κάθε μέρα Gianni» έγραψε στην λεζάντα της δημοσίευσής της.


https://www.instagram.com/p/CRVrYD_FK0v

Η μικρή αδερφή του Gianni διασφάλισε ότι η αίγλη και το πάθος τόσο του οίκου όσο και του ίδιου του σχεδιαστή θα παρέμεναν τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του brand που κληρονόμησε μετά τον θάνατό του.

To εμβληματικό Versace φόρεμα της Jennifer Lopez κάνει ένα ξεχωριστό comeback

Ίσως να μην ξαναδούμε ποτέ μοντέλα να εκφράζουν τόσο έντονα τα συναισθήματά τους στην πασαρέλα, όπως έκανε η Linda, η Cindy, η Naomi, και η Christy στα show του Gianni την δεκαετία του ’90. Εκείνη η εποχή δημιούργησε αστέρες στον χώρο της μόδας.


https://www.instagram.com/p/BWnlO1IB34Q

Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Το διάσημο αρχοντικό του Versace στο Miami έγινε χθες το σκηνικό μιας περίεργης υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν 2 άψυχα σώματα σ΄ένα από τα πολυτελή δωμάτια του της έπαυλης που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχειο αλλά κάποτε αποτελούσε την κύρια κατοικία του Ιταλού σχεδιαστή.

gianni versace home miami

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους δύο άντρες να αυτοκτόνησαν αλλά τα αίτια που τους οδήγησαν στην πράξη αυτή ερευνώνται ακόμα!

Η αστυνομία του Miami Beach ισχυρίστηκε ότι έλαβε μια κλήση από το Versace Mansion και πως η υπηρεσία καθαρισμού είπε στους αστυνομικούς ότι βρήκαν 2 πτώματα μέσα σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Πώς, ποιοι και γιατί, ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί. Τον ρόλο παίρνει τώρα η αστυνομία για να διερευνήσει τι συνέβη και βρέθηκαν τα 2 πτώματα ανήμερα της δολοφονίας του διάσημου σχεδιαστή, μέσα στο πάλαι ποτέ σπίτι του....

Οι iconic δημιουργίες του έχουν μείνει διαχρονικές...

Ο Gianni Versace αποτελούσε την επιτομή ενός επικού στυλ που για την εποχή του ήταν κάτι παραπάνω από προχωρημένο.

Πάμε να θυμηθούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις του στην πασαρέλα μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα των supermodels των 90's: