Bottega Veneta: Για την SS22 ο Daniel Lee εμπνεύστηκε από την πρακτικότητα της Αμερικανικής μόδας

Sabine Camhi
Bottega Veneta: Για την SS22 ο Daniel Lee εμπνεύστηκε από την πρακτικότητα της Αμερικανικής μόδας

Αυτή είναι η τρίτη ready-to-wear συλλογή του οίκου, με ένα νέο μοντέλο show με τη μορφή salon - πιο λειτουργική, αλλά εξίσου glam με τις προηγούμενες.

Από το Λονδίνο (τον περασμένο Οκτώβριο του 2020) και το Βερολίνο (το 2021 στο νυχτερινό κέντρο Berghain), ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Bottega Veneta, Daniel Lee, ταξίδεψε για την Salon 03 συλλογή του στο Detroit ή αλλιώς «Techno City», την καρδιά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο σχεδιαστής αλληλεπιδράει τόσο με τοπικά ταλέντα όσο και με τοπικό κοινό στις πόλεις όπου παρουσιάζει τις συλλογές του.

Ένα throwback στις μέρες του clubbing

Για το SS22 show στο Detroit, ο Daniel Lee επέλεξε το Michigan Theatre Building, ένα πρώην night club, χωρητικότητας 4.000 θέσεων, που χτίστηκε το 1926, ως αναφορά στην αγάπη του για την techno μουσική. «Το δημόσιο, κοινόχρηστο πνεύμα του κτιρίου που αντηχεί ακόμα και σήμερα, είναι αυτό που κάνει τη Bottega Veneta να αισθάνεται στον χώρο αυτό σαν το σπίτι της», αναφέρει ο οίκος στο σημείωμά του.

«Έχω εμμονή με το Detroit. Ήρθα για πρώτη φορά εδώ πριν από έξι χρόνια και ερωτεύτηκα το μέρος. Είμαι από το Leeds. Eίναι η βιομηχανική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου και το Detroit, ως η βιομηχανική καρδιά της Αμερικής, με κάνει να αισθάνομαι οικεία» δήλωσε ο σχεδιαστής μετά το show. Ο σχεδιαστής ολοκλήρωσε λέγοντας πως «Το Detroit είναι πραγματικά η γενέτειρα της techno και η techno ήταν η μουσική με την οποία μεγάλωσα και έβγαινα έξω. Ήθελα να χρησιμοποιήσω τη θέση μου για να φωτίσω όλα αυτά».

Γιατί, τελικά, ο οίκος Bottega Veneta εξαφανίστηκε από τα social media;

Τα χαρακτηριστικά της συλλογής

Εκτός από τα sportswear εμπνευσμένα κομμάτια και τα denim σύνολα που θυμίζουν στολές εργασίας, ο Lee προτίμησε τις χαλαρές σιλουέτες ακόμη και σε βραδινά ρούχα. Μάλιστα, τα κοντά κομμάτια και η επικράτηση των sneakers έκαναν τη συλλογή του Lee για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022, την πιο νεανική του μέχρι σήμερα. Επίσης, μερικά λευκά halter φορέματα μάς θύμισαν αυτό που φόρεσε η Marilyn Monroe στην ταινία του 1955, The Seven Year Itch, μόνο που ο Daniel Lee τα συνδύασε με sneakers.



Λαμβάνοντας υπόψιν μας ολόκληρη τη συλλογή, ένα πράγμα που ξεχωρίζει αμέσως είναι το πάθος του σχεδιαστή για το πράσινο - και όχι μόνο τη signature Kelly απόχρωση του brand – αλλά και το neon, το sage, το θρυλικό British Racing Green (μια σκουροπράσινη απόχρωση), συνδυασμένα με μαύρο ή με μια πινελιά του κολακευτικού tangerine orange.


https://www.instagram.com/reel/CVbGRU_qlzW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα πρωτότυπα αξεσουάρ

Για την άνοιξη, οι πιο κλασικές σιλουέτες του οίκου Bottega Veneta είναι εμπνευσμένες από το Detroit και τη μηχανολογική εξέλιξη της πόλης. Το brand αντάλλαξε τη χαρακτηριστική του τετράγωνη μύτη με νέα τριγωνικά πέδιλα. Τα κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων των κρίκων με σμάλτο, των αστραφτερών γιακάδων και των chunky μεταλλικών δαχτυλιδιών, άντλησαν έμπνευση από τους κάκτους και τα καρκινοειδή, συνολικά, όμως, εξακολουθούν να ταιριάζουν στο λειτουργικό στυλ της συλλογής. Τέλος, η συλλογή δε θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τις τσάντες με γλυπτές σιλουέτες και τις puffy και comfort bags.

Δες περισσότερα από τη συλλογή στην gallery παρακάτω.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Bottega Veneta SS22