Τα golden items που αξίζουν μια θέση στο σπίτι σου αυτά τα Χριστούγεννα!

Τα golden items που αξίζουν μια θέση στο σπίτι σου αυτά τα Χριστούγεννα!

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από εμάς στολίζουμε τα σπίτια για τις γιορτές των Χριστουγέννων νωρίτερα από το συνηθισμένο. Μπορεί παλαιότερα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα να κοσμούσαν τα σπίτια την πρώτη βδομάδα του Δεκέμβρη πλέον όμως, οι στολισμοί ξεκινούν πολύ νωρίς. Ο λόγος ενδεχομένως είναι η ανάγκη μας να βιώνουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την αναγκαία -πολλές φορές- μαγεία των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, αν δεν έχεις προλάβει ακόμη να μετατρέψεις τον προσωπικό σου χώρο στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, διότι το αγαπημένο σου Εμπορικό Κέντρο, δηλαδή το Golden Hall, είναι εδώ και σου έχει τη λύση, μέσα από μία τεράστια ποικιλία προϊόντων που αξίζουν μία θέση στο σπίτι σου.

Όσα χρειάζονται σε ένα ρεβεγιόν

Από την είσοδό σου στο Golden Hall, αναμφίβολα η λάμψη και η πολυτέλεια που κοσμεί τους στολισμένους διαδρόμους, καθώς και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που ξεπροβάλλουν σχεδόν σε κάθε γωνία, θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε βάλουν πολύ εύκολα σε χριστουγεννιάτικο mood.

H πρώτη μας στάση έγινε σε ένα κατάστημα που αποτελεί τον «ειδικό» στη σχεδίαση και την κατασκευή επίπλων, χαλιών και αντικειμένων εσωτερικού χώρου υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για το FurDeco, που έχει μία μοναδική αισθητική αντίληψη, η οποία αναμφίβολα θα αλλάξει προς το καλύτερο και τον δικό σου χώρο.

g1

FurDeco, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 2106892012

Δεν θα μπορούσαμε,άλλωστε, να μην αρχίσουμε την περιήγησή μας, διαλέγοντας ένα αντικείμενο που είναι απαραίτητο για τα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν που πλησιάζουν. Και αν αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό, αρκεί να μάθεις για τη χειροποίητη σαμπανιέρα «Ocean Stand», η οποία έχει χωρητικότητα για δύο έως τρία μπουκάλια και είναι stainless steal με δέρμα. Από το «καλάθι» μας, δεν γινόταν να λείπει και το απόλυτο αξεσουάρ που θα δώσει μία μοναδική ζεστασιά στο σπίτι και δεν είναι άλλο από ένα χαλί cotton wool σε χρώμα white planes.

g2

FurDeco, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 2106892012

Δίνοντας χώρο στην τέχνη

Συνεχίζοντας την αναζήτηση της πιο όμορφης και cozy διακόσμησης για το σπίτι μας, δεν παραλείψαμε φυσικά και μία στάση στο κατάστημα Kapopoulos Fine Arts, το οποίο αποτελώντας μία σύγχρονη γκαλερί, φιλοξενεί δημιουργίες από καταξιωμένους εικαστικούς και καλλιτέχνες, οι οποίες σίγουρα θα δώσουν μία ανεκτίμητη «πινελιά» στον χώρο σου, αυτές τις γιορτές.

g3

Kapopoulos Fine Arts, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6833048

Η ιδιαιτερότητα των έργων που περιλαμβάνει η γκαλερί, δεν μπορεί παρά να τραβήξει τόσο τη δική σου προσοχή, όσο και των καλεσμένων σου, αυτή την περίοδο. Η προσωπική μας επιλογή ήταν δύο γλυπτά του διεθνούς φήμης Γάλλου καλλιτέχνη Richard Orlinski, ο οποίος ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έχει εδραιωθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, χάρη στην ιδιαίτερη «ταυτότητά» του αναφορικά με τις δημιουργίες του. Πρόκειται για δύο γλυπτά ρητίνης, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή, είτε για εσωτερικό, είτε για εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα, αυτά δεν ήταν άλλα από τον πάνθηρα (40Χ18Χ9) και έναν Wild Kong (25Χ19Χ5).

g4

Kapopoulos Fine Arts, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6833048

Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη επιλογή, θα είναι η αρχή για τη δημιουργία της προσωπικής σου σύγχρονης γκαλερί, μέσα στο σπίτι σου.

Η σημασία «κρύβεται» στις λεπτομέρειες

Προχωρώντας λίγα μέτρα πιο μακριά, το μάτι μας «έπεσε» σε ένα κατάστημα, το οποίο έχει design αντικείμενα, κοσμήματα και άλλα. Πρόκειται για το δανέζικο brand Georg Jensen, το οποίο συνδυάζει την παραδοσιακή δεξιοτεχνία, την άριστη ποιότητα κατασκευής και τη διαχρονική αισθητική, τρεις αξίες οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

g5

Georg Jensen, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6838521

Εκεί, βρήκαμε ένα κηροπήγιο με τέσσερα κεριά, όπου στις σκανδιναβικές χώρες είναι ένα ιδιαιτέρως δημοφιλές αντικείμενο. Στη Σουηδία συγκεκριμένα, κάθε σπίτι έχει τέσσερα κεριά που τα ανάβουν με τη σειρά αυτή την περίοδο του έτους, ένα κάθε Κυριακή και το τελευταίο τα Χριστούγεννα. Τα κεριά συνήθως τα έχουν στα παράθυρα, μαζί με τα άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

g6

Georg Jensen, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6838521

Μικρές παραδοσιακές «πινελιές»

Για εσένα που η ιστορία του τόπου σου, κατέχει εξίσου σημαντική θέση στη διακόσμηση του σπιτιού σου, ο δρόμος προς το κατάστημα Ianos Art Shop, είναι μονόδρομος. Πρόκειται για ένα κατάστημα που περιλαμβάνει επώνυμα αντικείμενα άριστης ποιότητας, τα οποία θα δώσουν μία «νότα» υψηλής αισθητικής στον χώρο σου.

g7

Ianos Art Shop, στο ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6830301

Εκείνο που κέρδισε τη δική μας προσοχή ήταν μία μπρούτζινη χειροποίητη διακοσμητική ελιά του καλλιτέχνη Constantinos Valaes, ο οποίος εμπνέεται από την ελληνική ύπαιθρο, την ιστορία και την κουλτούρα.

g8

Ianos Art Shop, στο ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6830301

Χρώματα και αρώματα

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τη διακόσμηση του σπιτιού και περνώντας στο «κομμάτι» της ατμόσφαιρας του χώρου μας, δεν γίνεται να μην μας έρθει στο μυαλό ο «κόσμος» της αρωματοθεραπείας. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδο εναλλακτικής ιατρικής, η οποία βοηθά τον οργανισμό να ανακτά τη χαμένη του ενέργεια και να διαχειρίζεται τη σωματική ή την ψυχική κούραση. Θα μείνεις έκπληκτη από τα οφέλη που χαρίζουν στην ψυχοσωματική μας γαλήνη τα αρωματικά κεριά.

g9

Waks, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6835691

Πού αλλού θα μπορούσαμε να πάμε, λοιπόν, αν όχι στο κατάστημα Waks; Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες, με υψηλής ποιότητας αρωματικά κεριά για όλα τα γούστα. Ειδικά για φέτος τα Χριστούγεννα, επιλέξαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα κερί με τρία φυτίλια, με άρωμα Tobacco leaves και επεξεργασία καθρέφτη στο εξωτερικό του. Ανήκει φυσικά στην Xmas edition και βγαίνει σε τρία διαφορετικά χρώματα (χρυσό, ασημί, μπρονζέ), έτσι ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σου. Και επειδή τίποτα δεν θέλουμε να πηγαίνει χαμένο, αφού τελειώσει το συγκεκριμένο κερί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάζο, κασπό ή να το πας εκεί να στο ξαναγεμίσουν.

g10

Waks, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6835691

Πέρα από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, λοιπόν, για να «μυρίσει» Χριστούγεννα το σπίτι.

Ώρα για break

Και μιας και μιλήσαμε για τα γλυκά των Χριστουγέννων, έχει έρθει η ώρα για μία στάση στο κατάστημα Starbucks, έτσι ώστε να γλυκαθούμε λιγάκι, χάρη στην τεράστια ποικιλία εδεσμάτων που διαθέτει και να ανακτήσουμε δυνάμεις, πίνοντας το αγαπημένο μας καφεδάκι.

g11

Starbucks, στο ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6822311

Επειδή, ωστόσο, η βόλτα μας δεν τελείωσε ακόμη, η αγορά ενός θερμός για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το ρόφημά μας ζεστό για πολλές ακόμη ώρες, ήταν η καλύτερη ιδέα.

g12

Starbucks, στο ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6822311

Εμείς, λόγω των ημερών, δεν αντισταθήκαμε στην επιλογή δύο διαφορετικών θερμός, σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις και σχέδια, ούτως ώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων να υπήρχε σε κάθε μας γουλιά, όση ώρα αναζητούσαμε τα πιο golden items για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, στο αγαπημένο μας Golden Hall.

Its teatime

Τις ημέρες των γιορτών, οι επισκέψεις στο σπίτι δεν τελειώνουν, για αυτό είναι σημαντικό να είμαστε εξοπλισμένες με τα απαραίτητα αξεσουάρ σερβιρίσματος, τα οποία πέρα από τη χρησιμότητά τους, είναι καλό να έχουν και μία εορταστική «πινελιά».

g13

Love it, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6896238

Κατευθυνθήκαμε, λοιπόν, προς το κατάστημα Love it, για να βρούμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε, δηλαδή, ένα σετ σερβιρίσματος σε χρυσή απόχρωση, το οποίο περιλαμβάνει ένα τσαγερό, μία ζαχαριέρα, αρωματικά χώρου και πιατέλα μάρκας Tom Dixon. Αυτή ήταν η δική μας επιλογή για tea time στιγμές στο σπίτι. Πρόκειται για μία ιδανική αγορά, η οποία μπορεί ξεκάθαρα να αποτελέσει και μία άκρως εντυπωσιακή επιλογή χριστουγεννιάτικου δώρου για τους αγαπημένους σου.

g14

Love it, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6896238

Κάπως έτσι ήρθε το τέλος της βόλτας μας, ωστόσο, σκεπτόμενες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και περνώντας από το κατάστημα Nespresso Boutique, μπήκαμε να αγοράσουμε την πιο σύγχρονη μηχανή καφέ, καθώς και κάψουλες με τις αγαπημένες μας γεύσεις, έτσι ώστε να πίνουμε τον πιο αρωματικό και γευστικό καφέ, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πάντα και παντού.

g15

Nespresso Boutique, στο ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6821616

Συγκεκριμένα, διαλέξαμε μία σειρά εμπνευσμένη από τα «δώρα του δάσους». Πρόκειται για μία συλλεκτική μηχανή Vertuo Next Luxury Teal, την οποία συνδυάσαμε με τις κάψουλες Forest Almond Flavour από τη Festive σειρά της Vertuo, ανάμεσα σε 24 εκλεκτές ποικιλίες. Φυσικά, για να μην μείνει παραπονεμένος και ο δικός μου Santa Claus, αποφάσισα πως το δικό του pre-Christmas gift, θα ήταν ένα θερμός Touch Golden Travel Mug από τη limited edition σειρά, για να παίρνει μαζί του τον καφέ του, κάθε πρωί που πηγαίνει στο γραφείο.

g16

Nespresso Boutique, στο ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6821616

Η διακόσμηση του σπιτιού σου, είναι το πρώτο βήμα για να «γευτείς» τη μαγεία των Χριστουγέννων. Περιηγήσου, λοιπόν, αυτές τις γιορτές στο αγαπημένο σου Εμπορικό Κέντρο, διάλεξε τα πιο golden items για τον προσωπικό σου χώρο και κάνε το σπίτι σου να λάμψει το 2022, μέσα από το στυλ και την αισθητική του!