MFW: Στο FW22 show του, ο οίκος Prada υμνεί τα «κοστούμια εργασίας» της νέας μεταπανδημικής ζωής

Sabine Camhi
MFW: Στο FW22 show του, ο οίκος Prada υμνεί τα «κοστούμια εργασίας» της νέας μεταπανδημικής ζωής

10 διάσημοι ηθοποιοί συμπεριλαμβανόμενων των Jeff Goldblum και Kyle MacLachlan περπάτησαν στο show του εμβληματικού, ιταλικού οίκου φορώντας τα νέα «κοστούμια εργασίας» της Miuccia Prada και του Raf Simons!

Για το δεύτερο από τα φυσικά τους show, η Miuccia Prada και ο Raf Simons έστησαν ένα ντεφιλέ με κινηματογραφικές αναφορές. Οι δύο creative directors κάλεσαν τους Kyle MacLachlan και Jeff Goldblum να περπατήσουν στον χώρο Deposito του Fondazione Prada στο Μιλάνο την Κυριακή 16/1. Ο γνωστός οίκος παρουσίασε την νέα ανδρική του συλλογή Fall/Winter 2022 μπροστά σε ένα κοινό σχεδόν 200 ατόμων.


https://www.instagram.com/tv/CYyPm0UPW91/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η συλλογή «Body of Work» είναι μια αναβαθμισμένη, φουτουριστική ενδυμασία εργασίας. Οι Prada και Simons κυκλοφόρησαν τα boiler suits (φαρδιές ολόσωμες φόρμες με φερμουάρ) σε μετάξι, δέρμα, βαμβάκι ακόμα και σε print τριαντάφυλλο, αντικαθιστώντας «το παραδοσιακό ιστορικό πουκάμισο/γραβάτα/παπιγιόν» δήλωσε ο Simons. Οι υπερμεγέθεις δερμάτινες καμπαρντίνες, τα επιδεικτικά στολίδια από mohair και οι oversized τσάντες έκαναν επίσης την διαφορά.

Prada-PO-S21-038.jpg

Η Miuccia Prada και ο Raf Simons συνεργάζονται σε μία συλλογή που εκφράζει τη δημιουργικότητα σήμερα

Prada_F22_sillogi10.jpg

«Σκεφτήκαμε τη μόδα με νόημα: κομμάτια που έχουν νόημα. Ρούχα που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν σημαντικοί. Η συλλογή γιορτάζει την ιδέα της εργασίας – σε όλους τους διαφορετικούς τομείς και έννοιες» εξήγησε η Prada.

Διάσημοι άντρες παρουσίασαν την συλλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Εκτός από τον Kyle MacLachlan (Twin Peaks) που άνοιξε, και τον Jeff Goldblum (Jurassic Park), που έκλεισε την πασαρέλα , στο show περπάτησαν οι: Thomas Brodie-Sangster (The Queen's Gambit), Asa Butterfield (Sex Education), Damson Idris, Tom Mercier, Jaden Michael, Louis Partridge (Enola Holmes), Ashton Sanders (Moonlight) και Filippo Scotti.

Ο MacLachlan φορούσε ένα κομψό, μακρύ μαύρο παλτό, γάντια, μία σιέλ σατέν ολόσωμη φόρμα και από μέσα ένα λευκό ζιβάγκο ενώ ο Goldblum εμφανίστηκε ντυμένος στα μαύρα, όπου η επένδυση από ψεύτικη γούνα του παλτού του είχε ανέβει στα μανίκια.

«Οι ηθοποιοί είναι ερμηνευτές της πραγματικότητας, που χρησιμοποιούνται για να απηχούν την αλήθεια μέσα από τις ερμηνείες τους», ανέφερε η Prada για την επιλογή του καστ της. «Πραγματικοί άντρες, αναγνωρισμένες φιγούρες, φέρνουν μια νέα όψη της πραγματικότητας» πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε πως τα κρούσματα του Omicron ανάγκασαν πολλούς σχεδιαστές, όπως ο Giorgio Armani και ο Jonathan Anderson να ακυρώσουν τις επιδείξεις τους στις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Δες ολόκληρο το Prada Men’s Fall/Winter 2022 show παρακάτω:



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Milan Fashion Week S/S 2022: Τα ωραιότερα street style looks από τους δρόμους του Μιλάνου!

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο άναψε προβολείς! – Τι περιμένουμε από τα SS22 shows (photos)