Dior SS22: Η Maria Grazia Chiuri δημιούργησε μια συλλογή ύμνο στην τέχνη της υψηλής ραπτικής

Sabine Camhi
Dior SS22: Η Maria Grazia Chiuri δημιούργησε μια συλλογή ύμνο στην τέχνη της υψηλής ραπτικής

Αέρινες σιλουέτες απέπνεαν μια μοναδική ηρεμία, ενώ εντυπωσιακά φορέματα γεμάτα κρύσταλλα, παγιέτες και κεντήματα χάρισαν μία νότα βραδινής λάμψης.

 

Το show του οίκου Dior παρουσιάστηκε την πρώτη μέρα της έναρξης της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022. Όπως και η προηγούμενη couture συλλογή του οίκου, έτσι κι αυτή φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Rodin, έναν χώρος που δημιούργησε ο οίκος στο Παρίσι. Την πασαρέλα διακόσμησαν φέτος πολύχρωμα artworks των Ινδών καλλιτεχνών Madhvi και Manu Parekh, τα οποία μετέτρεψαν σε χειροποίητα κεντήματα οι petites mains της σχολής Chanakya στην Ινδία, που εκπαιδεύει γυναίκες σε τέχνες όπως το κέντημα.


https://www.instagram.com/reel/CZHEkUKsrsN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Να σημειωθεί πως ο οίκος και η Maria Grazia Chiuri, η καλλιτεχνική διευθύντρια του brand, συνεργάζονται για τρίτη χρονιά με τη συγκεκριμένη σχολή. Συνολικά χρειάστηκαν 380 δημιουργοί και 280 χιλιάδες ώρες δουλειάς μέχρι να ολοκληρωθεί το installation έκτασης 340 τ.μ., το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό έως τις 30 Ιανουαρίου.

dior_akropoli.jpg

Dior Cruise 2022: η αποθέωση της ελληνικής ομορφιάς συνεχίζεται με μία φωτογράφηση στην Ακρόπολη


https://www.instagram.com/p/CZKtnb6IzYq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ενώ αυτές τις μέρες μετά την πανδημία πολλοί σχεδιαστές επιδιώκουν να εντυπωσιάσουν με bold χρώματα και statement designs, η Chiuri απέδειξε πως η Υψηλή Ραπτική μπορεί να συνδέεται άμεσα με την απλότητα και την ντελικάτη φινέτσα, μέσα από καθαρές γραμμές, αέρινες, θηλυκές σιλουέτες, ουδέτερες αποχρώσεις (μαύρο, λευκό, γκρι) και αψεγάδιαστο tailoring.



«Τα Χριστούγεννα ήμουν κάπως θλιμμένη, νόμιζα πως είχαμε τελειώσει με τον Covid-19, μέχρι που είδα τα νούμερα να ανεβαίνουν. Είχα ανάγκη να νιώσω ηρεμία», εξήγησε η Maria Grazia Chiuri.

Τα looks που ξεχώρισαν

Αέρινα μάξι φορέματα στράπλες ή με έναν ώμο, εντυπωσιακά fishnet κομμάτια, βραδινά jumpsuits, κομψά σακάκια που συνδυάζονται με μάξι φούστες και tailored παντελόνια με μάξι παλτό, είναι μερικά από τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε στο couture show του οίκου Dior.


https://www.instagram.com/tv/CZHVvuelebs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επιπλέον, τα κοστούμια, συνδυασμένα με πουκάμισα από αραχνοΰφαντα υφάσματα, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την συλλογή. Κλασικά skirt suits φορέθηκαν με καλσόν γεμάτα με κρυστάλλους - το μόνο σίγουρο είναι πως την άνοιξη και το καλοκαίρι φέτος θα δούμε πολλές κομψές εμφανίσεις.

Μέσα από την συλλογή η Chiuri είχε στόχο να «τιμήσει τις ανθρώπινες σχέσεις με χειροποίητα αντικείμενα» και «να καταργήσει τα όρια μεταξύ τέχνης και χειροτεχνίας μια για πάντα».

Ανάμεσα σε εκείνους που παρακολούθησαν το εντυπωσιακό fashion show από το front row ήταν η Chiara Ferragni, Lady Amelia Windsor, η Beatrice Borromeo, η Cara Delevingne και η Natalia Vodianova.


https://www.instagram.com/p/CZI_pXaolGV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα looks που μας εντυπωσίασαν από την Haute Couture collection του οίκου Dior για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

Διαβάστε επίσης