Dior Cruise 2022: η αποθέωση της ελληνικής ομορφιάς συνεχίζεται με μία φωτογράφηση στην Ακρόπολη

Dior Cruise 2022: η αποθέωση της ελληνικής ομορφιάς συνεχίζεται με μία φωτογράφηση στην Ακρόπολη

60 χρονιά μετά την πρώτη καμπάνια Dior που έγινε στον ιερό βράχο, τα μοντέλα του Οίκου πόζαραν πάλι σαν σύγχρονες Καρυάτιδες.

Η Maria Grazia Chiuri αφιέρωσε ολόκληρη την Cruise Collection 2022 του Οίκου Dior, στο αρχαιοελληνικό πνεύμα και στην αέναη ελληνική ομορφιά. Στο πλαίσιο αυτής της καλλιτεχνικής προσέγγισης είδαμε τον Ιούνιο στη χώρα μας την επίδειξη του εμβληματικού Fashion House στο Kαλλιμάρμαρο.

dior milos2


Η συλλογή «Dior Cruise 2022» υμνεί τη θηλυκότητα μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο της Μήλου

Το «ταξίδι» της συλλογής συνεχίστηκε με φωτογραφίσεις στη Μήλο, όπου δέκα Έλληνες φωτογράφοι ανέλαβαν την καμπάνια του Oίκου – οι Μάρα Δεσίπρη, Χριστίνα Δημητριάδη, Μαρίλια Φωτοπούλου, Έφη Γούση, Μαρία Κουτρούμπη, Δήμητρα Λαζαρίδου, Λία Ναλμπαντίδου, Ιωάννα Σακελλαράκη, Ria Mort και Όλγα Στεφάνου, όλες γυναίκες δημιουργοί στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της γυναικείας δημιουργικότητας- και με τη φωτογράφιση των ρούχων του στην Ακρόπολη, 60 χρόνια μετά την πρώτη αντίστοιχη παραγωγή του Dior.


https://www.instagram.com/p/CW9H1qaoAFr

O Dior Επιστρέφει Στην Ακρόπολη

«Η συλλογή #DiorCruise 2022 από την @MariaGraziaChiuri είναι μια μεγάλη γιορτή της Ελλάδας, από το κλασικό παρελθόν της μέχρι σήμερα, και αντικατοπτρίζεται σε μια αναδρομή στην πιο πρόσφατη ιστορία του ίδιου του Οίκου. Στην Ακρόπολη της Αθήνας, τρεις διαφορετικές παραλλαγές του ντραπέ φορέματος «Peplos», από τη συλλογή Cruise 2022, αναπαριστούν αυτά που φορούσαν οι Καρυάτιδες που στέκονται στο Ερεχθείο, έναν ναό αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Και, το 1951, αυτό ήταν επίσης το σκηνικό μιας φωτογράφισης με μοντέλα που φορούσαν φορέματα υψηλής ραπτικής του Monsieur Dior, υπογραμμίζοντας τη διαρκή σημασία της Ελλάδας στη δημιουργική ταυτότητα του Οίκου», έγραψε στο caption κάτω από την ανάρτηση με την φωτογράφιση δια χειρός της Ελληνίδας Ria Mort, o Γαλλικός Οίκος.


https://www.instagram.com/p/CW-3sBNtqKk


Έχουμε ήδη δει τη δουλειά της Έφης Γούση στη Μήλο και ανυπομονούμε και για τις υπόλοιπες παραγωγές με άρωμα Ελλάδας και την αισθητική ενός από τους πιο εμβληματικούς Οίκους Μόδας παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

From Catwalk To Sidewalk: Δέκα στυλάτα σύνολα που μπορείς να φοράς όλη την ημέρα στις γιορτές

Οδηγός Αγοράς: 10 baggy jeans που ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους

Η Βίβλος της Όπερας και του Στυλ: 8 αλησμόνητες stylish εμφανίσεις της Μαρίας Κάλλας


https://www.instagram.com/p/CWlRGXxozeM