Metaverse και μόδα: Τώρα μπορείς να έχεις τον δικό σου stylist στο metaverse

Sabine Camhi
Metaverse και μόδα: Τώρα μπορείς να έχεις τον δικό σου stylist στο metaverse

Η Βρετανίδα Gemma Sheppard έγινε η πρώτη στυλίστρια στον κόσμο που μπήκε στο metaverse.

Καταρχάς, τι είναι το Μetaverse;

Το Metaverse, το οποίο ανήκει στην Meta (το τελευταίο rebrand του Facebook), θα παρέχει στους χρήστες μια καθηλωτική, τρισδιάστατη εμπειρία. Η ιδέα είναι πως στο Metaverse έχουμε μία ψηφιακή εκδοχή του εαυτού μας που ονομάζεται avatar, το οποίο κάνει τα ίδια πράγματα με αυτά που κάνουμε στον πραγματικό κόσμο: Ψωνίζει, φλερτάρει, τρώει, εργάζεται κτλ. Η βιομηχανία της μόδας έχει λοιπόν αρχίσει να διεισδύει στο λεγόμενο Metaverse - πολλά brands πωλούν εικονικά ρούχα για τα οποία o αγοραστής πληρώνει με πραγματικά χρήματα.


https://www.instagram.com/tv/CV--vB3IjQH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η πρώτη στυλίστρια που μπήκε στο metaverse

Η Gemma Sheppard θα παρέχει εικονικές υπηρεσίες styling για τους λάτρεις της μόδας, βοηθώντας στη δημιουργία γκαρνταρόμπας για avatar, όλα μέσα από το Metaverse.

nft_kai_biomixania_tis_modas.jpg

Fashion as a token: Πώς τα NFTs κατέκτησαν τη βιομηχανία πολυτελούς μόδας;

Σε συνεργασία με τους Metaventures, μια εταιρεία που χρηματοδοτεί start-ups στο Metaverse, καθώς και την πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox, η Gemma θα προσφέρει styling tips σε χρήστες του Roblox στο Metaverse.


https://www.instagram.com/tv/CY8QaicqaZ3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το metaverse γίνεται γρήγορα ένας go-to προορισμός για fashion brands που θέλουν να προσελκύσουν μια νέα γενιά καταναλωτών μόδας. Τους τελευταίους 12 μήνες, κορυφαίοι οίκοι, συμπεριλαμβανομένων των Burberry, Gucci και Stella McCartney, δημιούργησαν και πούλησαν ψηφιακά ρούχα στο metaverse. Στο Roblox πέρσι για παράδειγμα, μια εικονική Gucci τσάντα πουλήθηκε για 350.000 Robux (το νόμισμα που χρησιμοποιείται στο Roblox), δηλαδή περίπου €3,616 – ακριβότερα από όσο πουλάει την πραγματική τσάντα.



«Ποτέ δεν φοβάμαι να εξελιχθώ και είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή αυτού του νέου κεφαλαίου της μόδας», δήλωσε η Sheppard. «Η μόδα του metaverse είναι μια ψηφιακή τάση που πρόκειται να αναπτυχθεί πολύ. Το metaverse είναι το μέρος όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί μέσω της μόδας. Είναι εκπληκτικό να συμμετέχεις σε κάτι τόσο inclusive και φιλικό προς το περιβάλλον. Όλοι γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης μη απαραίτητων ειδών όπως τα ρούχα και στο metaverse υπάρχει μηδενική σπατάλη - μόνο μέγιστη καινοτομία και αυτοέκφραση», πρόσθεσε η στυλίστρια.


https://www.instagram.com/tv/CW1QxRKKihh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επιπλέον, φέτος την άνοιξη, η Sheppard και οι Metaventures θα διοργανώσουν την πρώτη Εβδομάδα Μόδας στο Metaverse που θα περιλαμβάνει brands και προσωπικότητες από τον κόσμο της μόδας, νέες δημιουργίες και φανταστικούς συνδυασμούς, για να εμπνεύσουν μια νέα γενιά λατρών της μόδας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @dressx

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: