Ο οίκος Balenciaga στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και διαγράφει όλα τα posts του στο Instagram

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Balenciaga στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και διαγράφει όλα τα posts του στο Instagram
Balenciaga SS19, Photo: Imax Tree

Μια κίνηση αλληλεγγύης από τον οίκο Balenciaga, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. 

Όλοι μαζί για την ειρήνη. Αυτό είναι το νέο παγκόσμιο μήνυμα που ακούγεται από άκρη σε άκρη του κόσμου αλλά και των social media, που για πολλούς είναι τώρα πια ο κόσμος μας

.
Παρά το γεγονός ότι οι Εβδομάδες Μόδας συνεχίζουν την ροή τους κανονικά, ως όφειλαν σεβόμενοι την δουλειά και τον κόσμο εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται πίσω από την δημιουργία μιας νέας συλλογής και, τελικά, ενός show, η βιομηχανία και οι άνθρωποι της μόδας δεν μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στην τεράστια κρίση που περνά ο πλανήτης μας.


Μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα που οι φήμες για μια επερχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οργίαζαν, η στρατιωτική επίθεση έγινε δυστυχώς πραγματικότητα με την παγκόσμια κοινή γνώμη να παραμένει σοκαρισμένη μέχρι και σήμερα.
Όλοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, καθώς ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα έχει ξεκινήσει από την Ουκρανία. Οι ανάγκες που έχουν προκύψει είναι ήδη πολλές με γυναίκες και μικρά παιδιά να βρίσκονται στον δρόμο, χωρίς να ξέρουμε που θα καταλήξουν, ώστε να είναι και πάλι ασφαλείς.


https://www.instagram.com/p/CadExIvMCo_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η συγκινητική ενέργεια του οίκου Balenciaga

Έτσι , και ο οίκος Balenciaga θέλοντας να δείξει την αμέριστη συμπαράσταση του και την υποστήριξη στην βαλλόμενη Ουκρανία προχώρησε σε μια κίνηση γροθιά στο στομάχι, μιας και όλοι ξέρουμε την δύναμη των social media στην ζωή μας σήμερα. Εχθές, το brand του Ομίλου Kering προχώρησε σε διαγραφή όλου του περιεχομένου του επίσημου Instagram account.

Η μόνη φωτογραφία που ανέβηκε έκτοτε ήταν η σημαία της Ουκρανίας, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Το link του λογαριασμού αντικαταστάθηκε με μια διεύθυνση, όπου μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει την δωρεά του για την οικονομική υποστήριξη των προσφύγων.

Μια κίνηση που έδειξε πως ο κόσμος της μόδας είναι ένας ενεργός οργανισμός της κοινωνίας μας και όχι μια απομονωμένη elite, που κατανοεί και αντιλαμβάνεται την παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

Συμμετέχοντας, μάλιστα στην πολιτική των κυρώσεων και του αποκλεισμού της Ρωσίας από την διεθνή κοινότητα οι εταιρείες Burberry, Nike και Yoox Net a Porter Group σταματούν την αποστολή των προϊόντων τους στην Ρωσία μέχρι να έχουμε νεότερα.


https://www.instagram.com/p/CamynnVttEu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διαβάστε επίσης:

O Sean Penn εν μέσω πολέμου υπέγραφε παράλληλα και το διαζύγιο του στην Ουκρανία

Πόλεμος Ουκρανία: Συγκλονίζει η Διδασκάλου: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους