Τα Grammy θέλησαν να τιμήσουν τον Virgil Abloh αλλά χρησιμοποίησαν όλες τις λάθος λέξεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα Grammy θέλησαν να τιμήσουν τον Virgil Abloh αλλά χρησιμοποίησαν όλες τις λάθος λέξεις
Photo: Instagram/@virgilabloh

 Μια ατυχής στιγμής της βραδιάς σχολιάστηκε από το Twitter που έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

Τα χθεσινά Grammy ήταν σε γενικές γραμμές μία επιτυχημένη βραδιά, με μουσική, λαμπερές εμφανίσεις και πολύ συγκίνηση. Οι καλεσμένοι έφθασαν άκρως εντυπωσιακοί στο κόκκινο χαλί, φορώντας δημιουργίες κορυφαίων οίκων και καταξιωμένων σχεδιαστών, όπως κάθε χρονιά, αποδεικνύοντας πως η μόδα είναι ένα από τα πλέον δυνατά references και εργαλεία της pop κουλτούρας.

Βασιζόμενοι ακριβώς σε αυτό, η επιτροπή των Grammy θέλησε να τιμήσει και τον εκπλιπόντα σχεδιαστή Virgil Abloh, που έφυγε από την ζωή ξαφνικά τον περασμένο Νοέμβριο, σοκάροντας τον κόσμο της μόδας και της τέχνης ευρύτερα, μιας και ο Virgil δεν ήταν ένας απλά ταλαντούχος, πετυχημένος σχεδιαστής, αλλά ένα καλλιτέχνης με την ευρύτερη έννοια του όρου. Ο ίδιος ασχολήθηκε και με την μουσική ως ένας από τους πιο edgy DJs, ακολουθώντας το ίδιο πάθος σε ότι και αν καταπιανόταν.

Όταν, λοιπόν, χθες το βράδυ τα Grammy θέλησαν να θυμηθούν και να τιμήσουν τον Virgil Abloh ως «Hip Hop Fashion designer», τότε άρχισαν και οι αντιδράσεις. Ναι, φυσικά, και ο Virgil είχε συνεργαστεί και συνδέσει σε ένα μεγάλο βαθμό το όνομα του και το έργο του με την hip hop κουλτούρα και καλλιτέχνες της hip hop σκηνής. Επίσης, ήταν πράγματι ένας καλλιτέχνης που έφερε το street style στα catwalks, παντρεύοντας την υψηλή μόδα με το style του δρόμου, ωστόσο ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένας «hip hop fashion designer».

Ο artistic director του οίκου Louis Vuitton και ιδιοκτήτης ενός αρχικά μικρού, αλλά απόλυτα unique οίκου μόδας που εξαγοράστηκε άμεσα από τον LVMH, του Off White, ο ριζοσπαστικός καλλιτέχνης της new age μόδας που έδωσε μορφή και σώμα στα όνειρα μιας νέας γενιάς μέσα από τις δημιουργίες του, μόλις χαρακτηρίστηκε με λόγια τουλάχιστον ελλιπή.


https://www.instagram.com/p/CUShMs-lBmc

To Twitter έδωσε την απάντηση που έπρεπε.

Φυσικά, οι χρήστες του Twitter πρόσεξαν αμέσως τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν και έσπευσαν να διορθώσουν την κατάσταση με σχόλια που ανέφεραν χαρακτηριστικά : «Παιδιά αφήστε το Fashion Designer και Icon», «Ο Virgil Abloh άλλαξε κυριολεκτικά την σκοπιά της μόδας και του street wear. Ο τίτλος "Hip Hop Fashion Designer" είναι τουλάχιστον ασεβής και ρατσιστικός», λέγοντας συχνά τις λέξεις «ασέβεια» και «υπεροψία».


https://www.instagram.com/p/CUfsWrEpwSU

Στα μάτια κάποιων άλλων ο όρος hip hop είναι εντελώς ξεπερασμένος και ανήκει στο παρελθόν, σε μια εποχή που το hip hop ήταν μια υποβαθμισμένη κουλτούρα του δρόμου, συνυφασμένη με την μαύρη κοινότητα της Αμερικής.

Ένα ατυχές στιγμιότυπο, χιλιάδες αφορμές για σκέψη.

Διαβάστε επίσης:

Butterfly top: Το «φαινόμενο της πεταλούδας» επανέρχεται την άνοιξη με 00s δυναμική

Τα δύο τελευταία outfits της Kylie Jenner αποδεικνύουν πως το gothic style επέστρεψε