Butterfly top: Το «φαινόμενο της πεταλούδας» επανέρχεται την άνοιξη με 00s δυναμική

Ναταλία Κατσακιώρη
Butterfly top: Το «φαινόμενο της πεταλούδας» επανέρχεται την άνοιξη με 00s δυναμική
Photo: Instagram/@couturekulten

Οι πεταλούδες είναι το πιο ισχυρό σύμβολο ελευθερίας που θέλουμε στην ανοιξιάτικη μόδα.

Ποιος δεν θυμάται την iconic εμφάνιση της Mariah Carey με το sparkly Emanuel Ungaro top πεταλούδα το 2000; Η pop diva το είχε συνδυάσει με ένα χαμηλοκάβαλο denim παντελόνι και ψηλοτάκουνα σανδάλια. Αυτό το look είναι μόνο ένα tribute στην τάση των πεταλούδων που επανήλθε στις φετινές συλλογές για SS22, με αποκορύφωμα φυσικά την συλλογή της Blumarine και του Nicola Brognano.

Οι παλιότερες fashion lovers σίγουρα θυμάστε την συλλογή της Donatella Versace για το 1999, με τα luxury mini φορέματα με πολύχρωμες πεταλούδες να κοσμούν το στήθος ολοκέντητων φορεμάτων με παγιέτες. Οι Kate Moss και Naomi Campbell υπήρξαν από τις πρώτες, που υιοθέτησαν και φόρεσαν την iconic σειρά. Γενικότερα το σχήμα της πεταλούδας υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στα 00s και με την επάνοδο του Y2K style τις είδαμε ξανά να φτερουγίζουν στα catwalks.

Σε γενικές γραμμές η πεταλούδα είναι το απόλυτο σύμβολο ελευθερίας αλλά και θηλυκότητας, μια πολύχρωμη ανάσα της άνοιξης που σηματοδοτεί την μεταμόρφωση, μέσα από την διαδικασία της γέννησης της. Ίσως, λοιπόν, να είναι κατά βάθος και συμβολική η χρήση του μοτίβου της στα ρούχα της πρώτης «ελεύθερης» άνοιξης, μιας άνοιξης χωρίς lock down, που οι σχεδιαστές ήθελαν να μας ξαναδώσουν ζωντάνια και δημιουργικότητα.

Ferretti S22 047

Η πεταλούδα των φετινών catwalks έγινε το αγαπημένο top της Dua Lipa.

Η συλλογή της Blumarine είναι το απόλυτο Y2K butterfly inspo για εσένα που αγαπάς την συγκεκριμένη τάση. Το signature denim butterfly top βρίσκεται φυσικά στην κορυφή, ωστόσο είδαμε πεταλούδες και σε φορέματα, μακραμέ πλέξεις, motifs, ζώνες, σκουλαρίκια, hair accessorizes και γυαλιά ηλίου. Η Alberta Ferretti από την άλλη χρησιμοποίησε και ένα υπέροχο print με πεταλούδες σε μαύρο και καμηλό χρώμα, αλλά και σε πλεκτά σχέδια που ενσωματώθηκαν σε έτοιμα items σαν διακοσμητικά, χαρίζοντας μια boho inspired νότα.


https://www.instagram.com/p/CVLxa4oMrbs

Το συγκεκριμένο trend έχει ήδη αγαπηθεί και θα το δεις στο street style με πολλές διαφορετικές 00s εκδοχές. Η Dua Lipa είναι το απόλυτο inspo icon, αφού φοράει ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι το denim butterfly top της, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το Versace ροζ φόρεμα που έβαλε στα Grammys και το μετέπειτα mini, ασημί, vintage Versace φόρεμα της, που επέλεξε για το party του βραβείου της. Ήταν ένα από τα items της συλλογής του 1999.

159896715 316327403387345 7194881961671124626 n
161297216 778250203122772 2321998699330694645 n

Σε πιο πρακτικά θέματα, αν θέλεις να ακολουθήσεις την τάση, το cropped top σε σχήμα πεταλούδας είναι ιδανική επιλογή, για να φορέσεις το denim σου. Διαφορετικά βάλε ένα μικρό touch σε ένα σύνολο με μία ζώνη ή ένα μικρό motif πάνω σε ένα κατά τα άλλο απλό t-shirt ή φόρεμα. Αν αγαπάς τα prints αυτή την άνοιξη αντικατέστησε τα florals με ένα τύπωμα με πεταλούδες.

Πηγή φώτο: Imax Tree

Διαβάστε επίσης:

It's official: Οι platformed σαγιονάρες επέστρεψαν και η Kendall Jenner φοράει ήδη την τάση

Οδηγός αγοράς: Τα πιο stylish τζιν jackets αν θες να βγεις τώρα για shopping