Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αλλάζει τα σχέδια της λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αλλάζει τα σχέδια της λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

(Yui Mok/Pool photo via AP)

Το British Fashion Council ανακοίνωσε τις αλλαγές στο πρόγραμμα των shows. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή εχθές το απόγευμα. Η είδηση έκανε το γύρω του κόσμου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από τη στιγμή που ο παρουσιαστής του BBC ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός. Για τρεις ημέρες το βρετανικό κράτος θα έχει αργία, δηλώνοντας το πένθος για το θάνατο της μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία. «Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν στο Balmoral και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο», έγραφε η επίσημη ανακοίνωση.

Καθώς, λοιπόν, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ άλλαξε την πορεία των πραγμάτων, το British Fashion Council έκανε τη δική του ανακοίνωση εν όψει της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 έως 20 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δήλωση τους θα ακολουθήσουν το έθνος στο πένθος και θα τηρήσουν το πρωτόκολλο. Θα πραγματοποιηθούν όλες οι καθαρά επιχειρηματικές ενέργειες, αλλά θα ακυρωθούν όλα τα μη επιχειρηματικά events, δηλαδή τα after shows parties, που έχουν κανονιστεί από τις εταιρίες που συμμετέχουν.

https://www.instagram.com/p/CiQSmRPNHpG

Το BFC πρόσθεσε επίσης ότι, εάν η κηδεία της βασίλισσας γίνει κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, καθώς είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί 10 ημέρες μετά το θάνατό της, οι ίδιοι συνιστούν τα shows, που επρόκειτο να γίνουν ανήμερα της κηδείας, να προγραμματιστούν εκ νέου.

Η ανακοίνωση του BFC σχετικά με το θάνατο της βασίλισσας.

«Λυπούμαστε βαθιά για την λυπηρή είδηση ​​του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ Β, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία της πατρίδας της. Η χώρα μπαίνει από σήμερα σε επίσημο πένθος. Αυτό θα συμπέσει με την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είναι ένα επιχειρηματικό γεγονός και μια σημαντική στιγμή για τους σχεδιαστές, να δείξουν τις συλλογές τους σε μια συγκεκριμένη στιγμή στο fashion calendar και αναγνωρίζουμε τη δουλειά που έχει προηγηθεί για αυτήν τη στιγμή. Ως εκ τούτου, τα shows και οι παρουσιάσεις συλλογών μπορούν να συνεχιστούν, αλλά ζητάμε από τους σχεδιαστές να σεβαστούν τη διάθεση του έθνους και την περίοδο του εθνικού πένθους, λαμβάνοντας υπόψη τh χρονική στιγμή της παρουσίασης τους. Θα το κοινοποιήσουμε, επίσης, στα μέσα ενημέρωσης ζητώντας να το σεβαστούν».

CORRECTION Britain Royals

Η βασίλισσα μαζί με την Anna Wintour στο front row του Richard Quinn(Isabel Infantes/PA via AP)

Τα brands που επρόκειτο να τροποποιήσουν το πρόγραμμα τους έιναι τα εξής: Richard Quinn, Nensi Dojaka, Rejina Pyo, Simone Rocha, Yuhan Wang, Erdem, Stefan Cooke, KWK by Kay Kwok, Margaret Howell, 16Arlington, J E Cai, David Koma, Halpern, Abigail Ajobi και Tove. Το BFC θα ανακοινώσει το οριστικό πρόγραμμα, μόλις επιβεβαιωθεί η ημερομηνία της κηδείας της βασίλισσας. Ο οίκος Burberry ανακοίνωσε, μάλιστα, πριν από λίγες ώρες ότι θα ακυρώσει το προγραμματισμένο show του για τις 17 Σεπτεμβρίου, λόγω του θανάτου της βασίλισσας, χωρίς να δώσει κάποια άλλη νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση του catwalk.