Το W Magazine γιορτάζει τα 50 του χρόνια με 17 διαφορετικά all star εξώφυλλα

Ναταλία Κατσακιώρη
Το W Magazine γιορτάζει τα 50 του χρόνια με 17 διαφορετικά all star εξώφυλλα

Το W Magazine και οι σελίδες του είναι μέρος της παγκόσμιας ιστορίας της μόδας, τα λόγια είναι περιττά.

Πριν 50 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού W Magazine, που έμελλε να γίνει ένα έντυπο που θα σπάσει τα στενά όρια του χώρου και θα δημιουργήσει κάποια από τα πιο iconic εξώφυλλα όλων των εποχών. Και πώς θα μπορούσε να γιορτάσει αλλιώς την επέτειο μισού αιώνα, αν όχι με ένα τεράστιο all star project, που περιλαμβάνει 17 διαφορετικά covers με τα μοντέλα που σημάδεψαν και άλλαξαν για πάντα το χώρο της μόδας.

Δεν γίνεται συχνά ένα τέτοιο εγχείρημα, ένα project στο οποίο θα δεις μαζί τα θρυλικά μοντέλα των 90s, τα κορυφαία ονόματα που μεσουρανούν τώρα στο χώρο, αλλά και τα πιο ανατρεπτικά πρόσωπα, που έθεσαν τα θεμέλια όλων των σύγχρονων κινημάτων, όπως αυτό του body positivity, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της απενεχοποίησης του γυναικείου σώματος. Η λίστα των ονομάτων θα σε εντυπωσιάσει: Bella Hadid, Adut Akech, Loli Bahia, Sora Choi, Naomi Campbell, He Cong, Cindy Crawford, Shalom Harlow, Iman, Kendall Jenner, Karlie Kloss, Precious Lee, Christy Turlington, Amber Valetta, Binx Walton, Alek Wek και Anok Yai. Και οι 17 τους είναι υπέροχες.

https://www.instagram.com/p/CiK4HvtsEQi
https://www.instagram.com/p/CiKm51iucYJ

Τα 17 διαφορετικά εξώφυλλα μας που φέρνουν μπροστά μας τα ιστορικά πρόσωπα του modelling.

Μέσα από τα εκπληκτικά αυτά εξώφυλλα βλέπουμε τα super models των 90s να μιλάνε στις συνεντέυξεις που έδωσαν για το επετειακό αυτό τεύχος, για όλα εκείνα που θα θέλαμε να ξέρουμε για τον λαμπερό κόσμο της μόδας, όταν η οποιαδήποτε αδυναμία θεωρούνταν «αμάρτημα».

Η Iman μίλησε για τον ανταγωνισμό που καλλιεργούνταν ανάμεσα στα τότε γνωστά ονόματα και γι ατην ιδιαιτερότητα του να είσαι ένα μαύρο μοντέλο εκείνη την εποχή. Η Cindy Crawford δήλωσε πως τώρα πια νιώθει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπροστά στο φακό από ότι στα 25 της, ενώ η Amber Valetta, που έχει κάνει το μεγαλύτερο comeback στο χώρο τα τελευταία χρόνια δήλωσε πως ήταν αδιανόητο πριν μία δεκαετία να δει κανείς ένα μοντελό στην ηλικία της.

unknown_305405383_150956060896316_9051599881710687740_n.jpg

Από την άλλη πλευρά το βήμα πήραν οι γυναίκες του μέλλοντος με την Bella Hadid να θέλει να εξερευνήσει κάθε δυνατή πτυχή του εαυτού της, η Precious Lee θέλει να εξελίξη τη δημιουργικότητα της σε κινηματογράφο και τηλεόραση, ενώ η Karlie Kloss δήλωσε ευγνώμων για την αθώα περίοδο που έζησε, πριν τα social media.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μόδας σε μία σειρά από μαγικές λήψεις, που μοιάζουν με λεύκωμα. Εικόνες υψηλής αισθητικής, οι οποίες κρύβουν κάτι παραπάνω από ένα γυαλιστερό εξώφυλλο: κρύβουν την εσωτερική ομορφιά, τη σοφία και τη ματιά αυτών των γυναικών, που αξίζει να εξερευνήσουμε.

Τα iconic εξώφυλλα του W Magazine για την επέτειο των 50 χρόνων:

DPG Network