Το λευκό tank top της Prada είναι το it item της σεζόν και η συζήτηση για τη logomania ανοίγει ξανά

Ναταλία Κατσακιώρη
Το λευκό tank top της Prada είναι το it item της σεζόν και η συζήτηση για τη logomania ανοίγει ξανά
IMAXTREE.COM

Ο ιταλικός οίκος μόλις κυκλοφόρησε και την ανδρική εκδοχή του, που κοστολογείται λίγο κάτω από τα 1.000$.,

Μόλις είδαμε την Gaia Gerber να ανοίγει το Fall 2023 show του οίκου Prada με ένα απλό, λευκό tank top, με το χαρακτηριστικό τρίγωνο του οίκου στο στήθος, όλοι μας βρήκαμε το νέο μας αγαπημένο item. Ναι, σε αυτό το τόσο απλό top, που παρουσιάστηκε σε πολλά looks της συλλογής βήκαμε αυτό, που ψάχναμε, τον ορισμό του minimal chic, του effortless style, που ακολουθεί την τάση της βιομηχανίας για να απεκδυθεί το οτιδήποτε περιττό μετά την πανδημία.

Η Miuccia Prada είναι εξάλλου expert στο να δημιουργεί τα νέα it items που κάνουν buzz, και ο ίδιο ακριβώς συνέβει και τώρα. Γιατί η Prada δεν είναι ένας ακόμη πληθωρικός, ιταλικός οίκος, που χάνεται μέσα στη busy δεξιοτεχνία των ατελιέ του, είναι ένας οίκος που δημιουργεί τάσεις και θέτει τα όρια της νέας πραγματικότητας της βιομηχανίας. Μία υπεραξία που δημιουργήθηκε από μία ιδιοφυή γυναίκα, τη Miuccia Prada.

To λευκό, βαμβακερό tank top της Prada με το τριγωνικό logo στο στήθος κυκλοφόρησε επιτέλους στα καταστήματα τον περασμένο Αύγουστο και είναι το πιο περιζήτητο item της σεζόν. Έτσι, πρόσφατα ο ιταλικός οίκος το κυκλοφόρησε και στην ανδρική version του με την τιμή του να αγγίζει τα 995$. Δεν το λες και οικονομικό για ένα simple tank top. Και εδώ επιστρέφουμε στην παραπάνω συζήτηση γύρω από την υπεραξία ενός maison και τη μανία μας με τα luxury logos.

Logomania: Τι λέει αυτό για την καταναλωτική μας συνείδηση τελικά;

Σε μια εποχή, που μιλάμε για βιωσιμότητα, μείωση του καταναλωτισμού και επαναχρησιμοποίηση των παλιών μας ρούχων , πόσο λογικό είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι να δαπανούν ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα τόσο απλό -και προφανώς- υπερκοστολογημένο- προϊόν; Το επιχείρημα της καλής ποιότητας και ανθεκτικότητας δεν ισχύει στην περίπτωση που έχουμε μπροστά μας ένα άσπρο φανελάκι. Οπότε την ίδια στιγμή, που μιλάμε για το πόσο προσεκτικά πρέπει να επιλέγουμε τα ρούχα μας, αναδεικνύουμε σε viral item της σεζόν ένα logo!

https://www.instagram.com/p/CiaZ-rcjPxi

Γιατί αυτό που έγινε το νέο it κομμάτι της ντουλάπας κάθε ενημερωμένου fashion insider, είναι στην ουσία το logo του οίκου Prada, η αισθητική και το prestige, αλλά και το life style που αντιπροσωπεύει και η Prada. Η απόλυτη απλότητα, δοσμένη ακόμη μέσα από το luxurious περιβάλλον και το όνειρο της υψηλής μόδας. Γιατί, όπως φαίνεται, αλλάξαμε ίσως λίγο τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να ξεχάσουμε το ονειρικό στοιχείο της υψηλής μόδας. Είναι αυτό που την ξεχωρίζει και την κάνει να συνεχίζει την πορεία της μέσα στα «σκοτεινά» χρόνια της κλιματικής αλλαγής.