Tα πιο κομψά και 100% βιώσιμα φούτερ έχουν ελληνική υπογραφή

Tα πιο κομψά και 100% βιώσιμα φούτερ έχουν ελληνική υπογραφή

Η ΜUSA Collection είναι ένα premium, sustainable και ηθικό brand ρούχων και αξεσουάρ που φέρνει τη χώρα μας στο επίκεντρο του βιώσιμου χάρτη της μόδας.

Όταν μιλάμε για βιωσιμότητα, λίγα είναι εκείνα που καταφέρνουν πραγματικά να μάς εμπνεύσουν. Και ο λόγος είναι πως πρόκειται για αξίες που σπανίζουν: Ηθική, ευθύνη, συνείδηση, αλληλεγγύη. Το ίδιο ισχύει και στην μόδα, την δεύτερη πιο ρυπογόνα βιομηχανία. Τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες τόσο από τους σχεδιαστές όσο και από ανερχόμενα fashion brands, που αγωνίζονται για μια πιο «πράσινη» και ηθική μόδα.

Η ΜUSA Collection είναι ένα premium, ελληνικό, βιώσιμο και ηθικό brand ρούχων και αξεσουάρ

Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020 από την Νάσια Φιλιππίδη, η οποία ύστερα από χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό, όπου ασχολήθηκε με τον χώρο του marketing και την βιωσιμότητα στον τομέα της μόδας, δημιούργησε την MUSA με στόχο να εφαρμόσει τις αρχές της βιώσιμης και ηθικής μόδας, αλλά και να δώσει μία διαφορετική οπτική σχετικά με το πως και τι αγοράζουμε, καθώς και τι επιλέγουμε να αγγίζει το σώμα μας.

Στο εργαστήριο της Χριστιάνας Βαρδάκου η έννοια της κυκλικής οικονομίας είναι προτεραιότητα

https://www.instagram.com/p/ClQi_XTpGqW

Τι σημαίνει ηθικό brand;

Η σωστή και εκλογικευμένη διαχείριση των φυσικών πόρων, ώστε να διασφαλίζεται ένα μέλλον ισότιμο για όλους. Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η δεύτερη ερμηνεία για το Brand MUSA είναι πως αντιλαμβανόμαστε την βιώσιμη μόδα ως άνθρωπος, και στηρίζεται στην αρχή του αυτοπροσδιορισμού. Δηλαδή στο να έχουμε το θάρρος να είμαστε ο εαυτός μας, να υποστηρίζουμε τις αξίες μας με τις επιλογές μας (όπως με τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε) και να προσαρμόζουμε τα trends που δημιουργούνται γύρω μας στην δική μας προσωπικότητα και όχι να προσαρμοζόμαστε εμείς σε αυτά αλλοιώνοντας την ταυτότητα μας.

unknown_314806434_685727729633810_1042590712174705299_n.jpg

Από πού πήρε το όνομά της;

Το όνομα MUSA είναι εμπνευσμένο από τις εννέα μούσες της ελληνικής μυθολογίας: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία, Καλλιόπη, με κάθεμια από αυτές να έχει το δικό της statement και την δική της προσωπικότητα. Καθεμία τους ξεχώριζε και για κάποιο χαρακτηριστικό της και φέτος τον χειμώνα καθεμία πρωταγωνιστεί και στη συλλογή των signature sweatshirts, μια συλλογή από 100% οργανικό βαμβάκι Made in Greece from A to Z με τις 9 Μούσες να κάνουν statement σε κάθε σου εμφάνιση!

Το σχεδιαστικό δίδυμο του Vathos Apparel πιστεύει ότι οι Έλληνες διαθέτουν οικολογική συνείδηση

H MUSA όμως δεν είναι μόνο ένα όνομα με αρχαιοελληνικές ρίζες, η musa είναι και είδος μπανανιάς φρούτου που φυτρώνει στην Ινδία, το ανακάλυψε ο Μ. Αλέξανδρος και το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Από αυτό φτιάχνονται και διάφορα βιώσιμα υφάσματα. Όπως ακριβώς και τα υφάσματα που επιλέγονται στη MUSA σε κάθε συλλογή που αγκαλιάζουν το σώμα μας και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

https://www.instagram.com/p/Ck2xXiuqG5C

Η MUSA βασίζεται στο minimal capsule wardrobe philosophy, που σημαίνει λίγα, ποιοτικά κομμάτια, φτιαγμένα από φυσικά και βιώσιμα υφάσματα, με διαχρονικό χαρακτήρα που το ένα συμπληρώνει το άλλο και μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, δημιουργώντας πολλά διαφορετικά στιλ. Διάλεξε τη δική σου, «μούσα» και βάλε στην γκαρνταρόμπα σου μία street νότα με ηθικές προεκτάσεις.

Facebook: MUSA Collection

Instagram: @musacollectiongr

DPG Network