Είναι γεγονός! Ο Alessandro Michele φεύγει από τη Gucci μετά από επτά χρόνια στο τιμόνι του οίκου

Ναταλία Κατσακιώρη
Είναι γεγονός! Ο Alessandro Michele φεύγει από τη Gucci μετά από επτά χρόνια στο τιμόνι του οίκου
(AP Photo/Allison Dinner)

Μετά από μία εκπληκτική πορεία που απογείωσε τον ιταλικό οίκο, ο Alessandro Michele δεν θα βρίσκεται πια στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Υπάρχουν στιγμές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διαρκεί περισσότερα από είκοσι χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία έχω αφιερώσει ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου η Gucci ήταν το σπίτι μου, η υιοθετημένη οικογένειά μου. Σε αυτήν την ευρύτερη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που την φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και εγκάρδια αγκαλιά μου. Μαζί τους έχω ευχηθεί, ονειρευτεί, φανταστεί. Χωρίς αυτούς, τίποτα από αυτά που έχτισα δεν θα ήταν δυνατό. Σε αυτούς πηγαίνει η πιο ειλικρινής μου επιθυμία: να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τα όνειρά σας, τη λεπτή και άυλη ουσία, που κάνει τη ζωή να αξίζει να τη ζεις. Μακάρι να συνεχίσετε να τρέφετε τον εαυτό σας με ποιητικές και περιεκτικές εικόνες, παραμένοντας πιστοί στις αξίες σας. Μακάρι να ζείτε πάντα με τα πάθη σας, ωθούμενοι από τον άνεμο της ελευθερίας».

Με αυτά τα λόγια ο Alessandro Michele έντυσε το κλείσιμο της αυλαίας. Η είδηση υπήρχε στην ατμόσφαιρα εδώ και καιρό και από το πρωί κυκλοφόρησε ως υποψία, φήμη ή ακόμη και troll, αφού κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει την αποχώρηση του Michelle από τον οίκο Gucci και τον όμιλο της Kering.

2022 LACMA Art+Film Gala
Alessandro Michele arrives at the LACMA Art+Film Gala on Saturday, Nov. 5, 2022, at the Los Angeles County Museum of Art in Los Angeles. (AP Photo/Allison Dinner)

«The end of an era»: Η Estée Lauder εξαγόρασε τον οίκο Tom Ford με ένα deal δισεκατομμυρίων

https://www.instagram.com/p/ClUQEtyqJA3

Το τέλος μια εποχής για την μόδα όπως την ξέραμε.

«Είμαι πολύ τυχερός που γνώρισα τον Alessandro στο τέλος του 2014. Έκτοτε έχω τη χαρά να δουλεύουμε πολύ στενά, αφού η Gucci υπήρξε το δημιουργικό του μονοπάτι για αυτά τα τελευταία οκτώ χρόνια,» δήλωσε ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και CEO της Gucci. Τα μέσα έχουν ήδη ξεκινήσει την τρελή αναπαραγωγή της είδησης, χωρίς ακόμη να έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Gucci ή του ομίλου Kering, σχετικά με την αποχώρηση του Michele ή την πιθανή αντικατάσταση του.

https://www.instagram.com/p/CY7IKnIqfcB

Ο ίδιος ανέλαβε το τιμόνι του οίκου το 2015, μετά τη Frida Giannini, και έγινε ο δεύτερος άνθρωπος μετά τον Tom Ford, που μεταμόρφωσε τον οίκο, του έδωσε νέα πνοή και κατεύθυνση και τον έκανε αυτό που είναι σήμερα. Τον κορυφαίο οίκο του ομίλου Kering και μία υπερδύναμη του κόσμου της μόδας. Ο ίδιος ανανέωσε το προϊόν, την αισθητική, ακόμη και το design των boutique της Gucci, πλάθοντας αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως το σύμπαν της Gucci, μετατρέποντας το brand σε μανία των fashion lovers και όχι μόνο. Και αυτή ήταν και η πραγματική επιτυχία του. Το άνοιγμα σε ένα καινούργιο κοινό, μια νεότερη γενιά καταναλωτών σε μια βιομηχανία πολυτελείας, που κάλυπτε μέχρι τότε τα γούστα των πιο ώριμων ηλικιακά αγοραστών. Οι iconic στιγμές που είχε on και off catwalk ήταν αμέτρητες με τις μούσες του, τα shows, τις καμπάνιες-θεατρικά και τις μοναδικές του συνεργασίες να μην έχουν προηγούμενο. Σίγουρα, όμως, θα έχουν επόμενο, με τον Michelle να παραμένει ένα από τα κορυφαία ταλέντα του χώρου και εμάς να είμαστε εν αναμονή της επόμενης μέρας. It was an honour.