Η μόδα βγήκε στους δρόμους και φέτος

Η μόδα βγήκε στους δρόμους και φέτος

Το κέντρο της Αθήνας για ένα και μοναδικό βράδυ προσπάθησε να αψηφήσει την κρίση φορώντας ψηλοτάκουνα και κρατώντας it bags.

Με την editor-in-chief της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, να δίνει το σύνθημα στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα, χθες η μόδα μας κάλεσε να γιορτάσουμε και εμείς την ακολουθήσαμε στις boutiques του κέντρου της Αθήνας ακριβώς όπως κάνει και η Lykke Li με τα ποτάμια της μήνες τώρα.

Φορέσαμε, λοιπόν, τα καλά μας και κάναμε μια βόλτα ξεκινώντας από τη high fashion οδό Βουκουρεστίου για να καταλήξουμε στην πλατεία Κολωνακίου. Οι μπάντες έδιναν το ρυθμό, το αλκοόλ προσπαθούσε να μας φτιάξει το κέφι, οι φωτογράφοι και οι bloggers τριγυρνούσαν ετοιμοπόλεμοι με τις μηχανές στο χέρι για να μην τους ξεφύγει κανείς «αφωτογράφητος» και celebutants, fashionistas, μοντέλα, εγχώριοι celebrities, wannabes και γόνοι πλουσίων οικογενειών έδωσαν το απαραίτητο twist & glam στο χθεσινό Vogue Fashion's Night Out 2011.

Μπορεί η προσέλευση του κόσμου να μην ήταν ίδια με πέρυσι που η πλατεία Κολωνακίου έσφυζε από ζωή και οι δρόμοι είχαν κλείσει, όμως σχεδόν όλοι παρέλασαν από το κέντρο χθες το βράδυ και οι boutiques ήταν κατάμεστες. Εμείς δεν αφήσαμε καμία που να μην επισκεφτούμε, μάλιστα σε πολλές από αυτές ένα ιδιαίτερο δώρο μας περίμενε όπως το κερί που καίει τώρα στο σαλόνι μου, δοκιμάσαμε από τα κοκτέιλ που μας προσέφεραν, προβάραμε στον καθρέφτη τις νέες αφίξεις και καταλήξαμε στον χώρο του πρώην Central (που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα θρυλικό μαγαζί της αθηναϊκής νύχτας σύμφωνα με τις φήμες) όπου παρτάραμε παρέα με stylish personas μέχρι και αργά μετά τα μεσάνυχτα.

Εν τέλει δεν ξέρω αν εν μέσω κρίσης ήταν πρέπον να κυκλοφορούμε στα μαγαζιά ωσάν τους πρωταγωνιστές του Gossip Girl, πάντως το σίγουρο είναι πως το βεβαρυμμένο κάρμα της Αθήνας είχε ανάγκη από μια γιορτή και το χθεσινό Vogue Fashion's Night Out ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να ξεχαστούμε και να χαμογελάσουμε ξανά. Και του χρόνου.