Το Viva Magenta είναι το χρώμα της Pantone για το 2023 και μας καλεί να ανακαλύψουμε το Magentaverse

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Viva Magenta είναι το χρώμα της Pantone για το 2023 και μας καλεί να ανακαλύψουμε το Magentaverse

Courtesy of Pantone

Λίγο πριν μπει το νέο έτος το νέο χρώμα του 2023 ήρθε για να εμπνεύσει τη δύναμη της ζωής.

Pantone 18-1750, Viva Magenta. Αυτό είναι το νέο χρώμα που ανακήρρυξε το Pantone Institute ως το χρώμα του 2023. Φέτος, συμπληρώνονται είκοσι τρία χρόνια από την πρώτη φορά, που επιλέχθηκε το χρώμα του νέου έτους από την ομάδα της Pantone και έχει γίνει, κατά γενική ομολογία, μία πολύ αγαπημένη συνήθεια του κόσμου της τέχνης γενικότερα, αλλά και της μόδας ειδικότερα.

Το Viva Magenta, διαδέχεται το Very Peri μωβ της περασμένης χρονιάς, που ήταν ένα χρώμα που αγαπήθηκε πολύ και το είδαμε στα catwalks, σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Το ίδιο θα συμβεί πιθανότατα και με το μαγευτικό Viva Magenta, ένα χρώμα ανάμεσα στην κλασική magenta απόχρωση, κοντά στο μωβ και ενός κόκκινου, που έχει δανειστεί στοιχεία από την ίδια τη φύση και αλλά και τα digital χρώματα, που μπορούμε να δημιουργήσουμε πια ψηφιακά. Εκεί βρίσκεται και όλη η ουσία της φετινής επιλογής: στο πάντρεμα του ψηφιακού με το πραγματικό, του ανθρώπινου με το μηχανικό, της φύσης και της τεχνολογίας.

Το ροζ παλτό είναι το hero piece του χειμώνα που θα βάλει χρώμα στα looks μας

https://www.instagram.com/p/ClpRhabOka3

Καλώς ήρθατε στο Magentaverse! Το 2023 θα έχει το χρώμα του «αίματος».

magenta-verse.png

Για τη φετινή επιλογή χρώματος, το Pantone Institute έλαβε υπόψη του όλα τα ιδιαίτερα αυτά βιώματα, που απέκτησαν οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια, με μία πανδημία, έναν πόλεμο να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, την κλιματική αλλαγή να είναι κάτι απαραπάνω από εμφανής και τον ψηφιακό κόσμο να έρχεται να αντικαταστήσει κάποιες πτυχές της πραγματικής μας ζωής. Έτσι, γεννήθηκε και η ιδέα του Magentaverse, ενός σύμπαντος ανάμεσα στο πραγματικό και το εικονικό, πλημμυρισμένο από το δυναμικό κόκκινο του Viva Magenta.

octavian-rosca-UfCYo7zHyY8-unsplash.jpg

Unsplash

«Το φετινό χρώμα προωθεί την ενδυνάμωση. Ένα χρώμα γεμάτο χαρά, που προωθεί τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση. Μια απόχρωση χωρίς όρια, που αποτελεί μια επαναστατική δήλωση». Αυτή ήταν η σχετική δήλωση της Pantone για το Viva Magenta, που κρύβει πράγματι ένα ριζοσπαστικό και παράλληλα πλούσιο πνεύμα μέσα του. Είναι μια αντισυμβατική απόχρωση, μιας ξεκάθαρα αντισυμβατικής εποχής, που απηχεί περισσότερο παό όλα τη χαρά. Τη γνήσια, πραγματική χαρά, που δεν κρύβει καμία επιθετικότητα, παρά μόνο την απαραίτητη δύναμη και την αισιοδοξία, που χρειαζόμαστε για το μέλλον. Μας αρέσει πολύ.

pantone-viva-magenta.png
DPG Network