Οδηγός αγοράς: Τα glam πλεκτά της σεζόν που θα σε βάλουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα glam πλεκτά της σεζόν που θα σε βάλουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Γιατί γιορτινό look δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις απευθείας στην παγιέτα. Τα αγαπημένα μας πλεκτά θα είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές,

Πρώτες μέρες του νέου μήνα και αρχίσαμε να νιώθουμε ήδη την ανάσα των Χριστουγέννων. Οι πρώτοι στολισμοί έχουν πάρει θέση στα σπίτια μας, αλλά και τις διάφορες γωνιές της πόλης, και εμείς χαμένες κάπου ανάμεσα στα διάφορα ρούχα και τις τάσεις της σεζόν θέλουμε να εμπλουτίσουμε και να αλλάξουμε κάπως τα everyday looks μας. Γιατί το θέλουμε και το έχουμε ανάγκη. Και γιατί τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι των ημερών, και καλό θα ήταν να τη χαρούμε και εμείς όπως πρέπει.

glam_knitwears-(5).jpg

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά είμαστε διατεθειμένες να αφήσουμε στην άκρη την άνεση και το coziness, που τόσο έχουμε ανάγκη σε μια περίοδο με πολλά και διάφορα να τρέχουν καθημερινά. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να συνδυάσουμε glam και άνεση; Θα βασιστούμε για άλλη μια φορά στα αγαπημένα μας πλεκτά, μια ειδική κατηγορία του winter dressing και θα εκμεταλλευτούμε μία από τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν, τα embellished knitwears. Embellished λέμε όλα εκείνα τα fluffy πλεκτά, που είναι κεντημένα με πέτρες, πέρλες και άλλα πολυτελή υλικά, αληθινά ή faux στις περισσότερες περιπτώσεις. Γενικά, φέτος η μόδα αγαπά τα λαμπερά στοιχεία πάνω στα πιο basic items της γκαρνταρόμπας μας, όπως τα τζιν παντελόνια και τα πλεκτά μας.

Faux denim: Και όμως το «ψεύτικο» τζιν θα γίνει το επόμενο αγαπημένο σου παντελόνι

glam_knitwears-(6).jpg
glam_knitwears-(2).jpg

Για να μπεις σε mood γιορτών δεν χρειάζεται, βέβαια, να επενδύσεις οπωσδήποτε σε ένα πλεκτό με κεντήματα ή πρόσθετα στοιχεία. Προσωπικά αγαπώ και τα items με χρυσοκλωστή, lurex ή κάποιες άλλες ιδιαίτερες πλέξεις που θα κάνουν το styling παιχνιδάκι, γιατί ακόμη και ένα απλό, μαύρο παντελόνι από κάτω δίνουν ένα επίσημο touch στις εμφανίσεις σου. Επίσης, τα cut outs και τα έντονα χρώματα, αλλά και τα prints είναι μια πολύ ωραία λύση, για να συνδυάσεις τις φούστες σου, ενώ μην υποτιμάς και τις ζακέτες, σε crop ή κανονικό μήκος, με τα εντυπωσιακά κουμπιά.

Λευκές μπότες: Είναι το νέο big thing της σεζόν και θα σε κάνουν να ξεχάσεις το μαύρο

Editor's choices: