Το Victoria and Albert Museum κάνει το δικό του countdown με ένα 12 festive φόρεματα-έργα τέχνης

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Victoria and Albert Museum κάνει το δικό του countdown με ένα 12 festive φόρεματα-έργα τέχνης

Το κορυφαίο μουσείο τέχνης και μόδας επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να μετρήσει αντίστροφα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας κάποια από τα φορέματα-αριστουργήματα που έχει στις συλλογές του.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά το countdown μέχρι τα Χριστούγεννα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα των γιορτών. Πόσες μέρες ακόμη για τα Χριστούγεννα; Και μετά ακολουθεί και το γνωστό ερώτημα, πόσες μέρες ακόμη για το ελληνικό καλοκαίρι. Επιστρέφοντας στο Christmas mood και τις προετοιμασίες μας για τις γιορτές του 2022, το Victoria and Albert Museum αποφάσισε να μας ξεναγήσει στα κορυφαία φορέματα των συλλογών του με ένα πολύ ενδιαφέρον και fun project.

8 χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα γίνουν η απόλυτη έμπνευση των x-mas looks μας

Πριν λίγες μέρες, στις αρχές του Δεκεμβρίου, το διάσημο μουσείο έγινε και πάλι το πρώτο θέμα του κόσμου της μόδας , επιλέγοντας να στολίσει το πιο ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο για το 2022. Γιατί δεν πρόκειται για δέντρο, αλλά για μια δημιουργία υψηλής ραπτικής σχεδιασμένη από την Κορεάτισσα σχεδιάστρια μόδας Miss Sohee, που δραστηριοποιείται στην Αγγλία. Το φόρεμα-χριστoυγεννιάτικο δέντρο είναι μια haute couture δημιουργία της σχεδιάστριας, που το επιμελήθηκε, συμμετέχοντας στην έκθεση «Hallyu! The Korean Wave» του V&A Museum. Είναι ένα λευκό gown, από crepe de chine ύφασμα και μεταξωτό σιφόν, κεντημένο με κρύσταλλα Swarovski σε όλο το μπροστινό μέρος, που αναπαριστά τα φωτεινά αστέρια των Χριστουγέννων. Το gown καταλήγει σε μια τεράστια ουρά και μια ημιδιάφανη κουκούλα, που έρχεται γύρω από το κεφάλι.

Το countdown του V&A Museum είναι ένα μάθημα haute couture.

Μόλις, λοιπόν, μία εβδομάδα πριν τα φετινά Χριστούγεννα το κορυφαίο μουσείο αποφάσισε να κάνει ένα πρωτότυπο countdown, δίνοντας μας ένα διαφορετικό x-mas dress για κάθε μία μέρα, που μας φέρνει πιο κοντά στη μεγάλη γιορτή. Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, και τα 12 φορέματα, που θα παρουσιάσει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου από τις μοναδικό αρχειακό υλικό που διαθέτει στις εκθέσεις του. Το πρώτο ήταν ένα κατακόκκινο φόρεμα της Angele Delanghe, της γνωστής σχεδιάστριας από το Βέλγιο, από το 1953, το οποίο εμπνεύστηκε από τα αλεξανδρινά, το πιο χαρακτηριστικό λουλούδι των γιορτών.

https://www.instagram.com/p/CmHi3ryOYAs

Το δεύτερο είναι ένα gown με απλικέ, bronze δαντέλα, που δημιούργησε ο οίκος Valentino για τη σεζόν 2013-2014. Ενώ το τρίτο μας έρχεται από τον οίκο Gucci και το 2015. Ένα maxi πιλσέ φόρεμα σε λαμπερό πράσινο, με matching, ενσωματωμένη κάπα και διακοσμητικά λουλούδια με πολύτιμες πέτρες ση λαιμόκοψη και τη μέση. Μπες και εσύ στο Instagram account του V&A museum και δες κάθε μέρα και ένα μοναδικό φόρεμα-έργο τέχνης μέχρι τα Χριστούγεννα.

https://www.instagram.com/p/CmM_dgCNOGg