André Leon Talley: Η προσωπική του συλλογή βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s

Ναταλία Κατσακιώρη
André Leon Talley: Η προσωπική του συλλογή βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s

Ο κορυφαίος οίκος δημοπρασιών παρουσιάζει τα προσωπικά αντικείμενα του André Leon Talley. Τι θα έλεγες για μία από τις θρυλικές, monogrammed τσάντες του;

«Αν ο Marc Jacobs μπορεί να φορέσει ένα δαντελένιο φόρεμα, τότε εγώ μπορώ να φορέσω το καφτάνι μου ή ότι άλλο θέλω, οποιαδήποτε στιγμή». Αυτό είχε δηλώσει ο André Leon Talley και ήταν στην πραγματικότητα η φράση που μπορούσε να συνοψίσει το iconic στυλ του. Ο πρώτος Αφροαμερικανός creative director της αμερικάνικης Vogue και θρύλος της μόδας έχει αφήσει εποχή με τα oversized καφτάνια του, τα περισσότερα από τη Νιγηριανή σχεδιάστρια Patience Torlowei. Τα υπερμεγέθη παλτό του, τα μοκασίνια του και η απίστευτη συλλογή του με signature τσάντες, οι περισσότερες από τις οποίες φέρουν και το μονόγραμμα του, είναι μόνο κάποια από τα αντικείμενα του προσωπικού του αρχείου, που θα δημοπρατηθούν από τον κορυφαίο οίκο Christie’s.

https://www.instagram.com/p/CncLlNnq-6r

Πες αντίο στα ankle boots -Σου έχουμε 5 σύνολα με τα παπούτσια που θα βλέπεις παντού το 2023

Ο οίκος Christie’s παρουσίαζει: «The Collection of André Leon Talley».

Στα πρώτα video που είδαν το φως της δημοσιότητας για την προώθηση της ενέργειας «The Collection of André Leon Talley», όπως την ονόμασε ο οίκος Christie’s, είδαμε μία τεράστια bordeaux Birkin bag από την Hermes, τη συλλογή του με τις monogrammed αποσκευές ταξιδίου από τον οίκο Louis Vuitton, αλλά και κάποια από τα κοσμήματα του, τα μοκασίνια του, τα πορτρέτα του και τα custom made Chanel σακάκια, που κατασκεύαζε ο Karl Lagerfeld ειδικά για εκείνον ήδη από τα 80s. Η αξία ολόκληρης της συλλογής έχει εκτιμηθεί περίπου στις 720.000 δολάρια, αλλά όπως έχει αρχίσει ήδη να συζητιέται, η τελική τιμή του κάθε αντικειμένου θα ξεπεράσει κατά πολύ την αρχική του, αφού οι πιστοί του κόμσου της μόδας είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μερικές χιλιάδες δολάρια, για να αποκτήσουν ένα προσωπικό του αντικείμενο.

https://www.instagram.com/p/CM06nIZrjOB

Συνολικά θα δημοπραττηθούν 448 αντικείμενα, ανάμεσα τους και ένα ποδήλατο Hermes αλλά και έξι Prada παλτό κατασκευασμένα από δέρμα κροκόδειλου. Η ίδια η συλλογή θα έχει το δικό της glorious moment και θα κάνει ένα μικρό πέρασμα από το Παρίσι και την Haute Couture Fashion Week για να ταξιδέψει μετά στη Νέα Υόρκη κααι τον ειδικό χώρο του οίκου Christie’s και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της στην Εβοδμάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Ιεραποστολική Βαπτιστική Εκκλησία του Όρους Σινά στην πατρίδα του Τάλεϊ, το Durham, στη Βόρεια Καρολίνα, και την Εκκλησία των Βαπτιστών Αβησσυνίας στο Harlem της Νέας Υόρκης.

Τι γίνεται τελικά με τα «άσχημα» Chanel looks της Margot Robbie στο κόκκινο χαλί; Το κοινό αποφάσισε

«Θα ήθελα να με θυμούνται ως κάποιον που έκανε τη διαφορά στις ζωές των νέων», είχε πει ο ίδιος ο André Leon Talley στο Time Out New York, το 2009, «που έθρεψα κάποιον και του έμαθα πώς να κυνηγάει τα όνειρά του. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Η μόδα δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού».