Πες αντίο στα ankle boots -Σου έχουμε 5 σύνολα με τα παπούτσια που θα βλέπεις παντού το 2023

Ναταλία Κατσακιώρη
Πες αντίο στα ankle boots -Σου έχουμε 5 σύνολα με τα παπούτσια που θα βλέπεις παντού το 2023
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Ανήκεις σε αυτές που δεν θα άλλαζαν με τίποτα τα ankle μποτάκια τους; Το 2023 θα αλλάξεις γνώμη.

Περάσαμε πάρα πολλά χρόνια που επενδύσαμε στα blocked heeled μποτάκια μας. Το πιο αγαπημένο σχέδιο της γυναικείας ντουλάπας, που είναι το παπούτσι της καρδιάς μας, κυριολεκτικά. Τα ankle boots, δηλαδή τα μποτάκια που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο ανήκουν στα passé par tout, γιατί δεν υπάρχει σύνολο, που να μην μπορεί να εντάξει ένα τέτοιο ζευγάρι παπούτσια. Όποιο και αν είναι το χρώμα του, όποιο και αν είναι το στυλ του, όποιο και αν είναι το τακούνι ή το design του. Προσωπικά δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ένα ζευγάρι μαύρα ankle boots με χοντρό, τετράγωνο τακούνι, αν και τώρα τελευταία έχω αλλάξει γνώμη.

Το 2023 οι knee high μπότες θα γίνουν το νέο all day ζευγάρι σου.

Ότι οι μπότες περάσανε στο προσκήνιο το είδαμε ήδη πριν μπούμε στη νέα χρονιά, αφού δεν υπάρχει οίκος που να μην δημιούργησε ένα signature ζευγάρι για τη FW2023 συλλογή του. Η γενικότερη επιστροφή στα 90s ήταν αναμενόμενο να αναδείξει και πάλι τις μπότες σε απόλυτο πρωταγωνιστή του winter style, αλλά ακόμη και της άνοιξης και του καλοκαιριού. Οι μπότες είναι το it item του street style από κάθε άποψη. Αλλά το νούμερο ένα 90s inspired σχέδιο τους, που αξίζει την προσοχή σου, είναι οι knee high boots, δηλαδή οι μπότες που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω.

https://www.instagram.com/p/ClMWMhwq0s6

Μιλώντας αντικειμενικά, το συγκεκριμένο ύψος είναι το ιδανικό για τους περισσότερους σωματότυπους, γιατί ψηλώνει τα πόδια και χωρίζει τη γυναικεία σιλουέτα ακριβώς πάνω στο σημείο που πρέπει. Γιατί, όπως ξέρεις, ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στο styling είναι να ξέρεις πού πρέπει να «κόψεις» τη φιγούρα σου. Εκτός από το απλό, κλασικό σχέδιο με το χοντρό τακούνι και τη στρογγυλή μύτη το 2023 θα ξεχωρίσουν οι cowboy μπότες στο ίδιο ύψος, αλλά και οι pointy μπότες με το τακούνι στιλέτο, όπως οι Cagole boots του οίκου Balenciaga, που είναι το απόλυτο viral ζευγάρι αυτή τη στιγμή.

https://www.instagram.com/p/Ca6oxIuKxtI

Τα 5 σύνολα με knee high boots που πρέπει να δοκιμάσεις το 2023: