Κρίση στο fashion week του Λονδίνου;

Κρίση στο fashion week του Λονδίνου;

H εβδομάδα μόδας του Λονδίνου φαίνεται να τα βγάζει πέρα δύσκολα συμπιεσμένη ανάμεσα σε αυτές της Νέας Υόρκης και του Μιλάνου.

Πάντα οι εβδομάδες μόδας του Λονδίνου και του Μιλάνου ήταν σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τις αντίστοιχες της Νέας Υόρκης και του Παρισιού. Βλέπετε η Νέα Υόρκη προγραμματίζει το fashion week της ανάλογα με την Labor Day (εθνική αργία που γιορτάζεται πάντα την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη), το Παρίσι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει (δείτε το σαν το πλούσιο κακομαθημένο παιδί στο λύκειο που κάνει οτιδήποτε θέλει απλά γιατί μπορεί) καθώς όλοι οι μεγάλοι οίκοι δείχνουν εκεί τις συλλογές τους και το Λονδίνο με το Μιλάνο σαν φτωχοί συγγενείς αναγκάζονται να στριμωχτούν στον εναπομείναντα χρόνο.

Και φαίνεται πως ο «φτωχότερος» όλων είναι το Λονδίνο με τον Tom Ford και τον οίκο Burberry να το στηρίζουν μεν, αλλά στο Μιλάνο παρουσιάζουν τις συλλογές του αρκετοί οίκοι με πολύ βαρύ όνομα και μεγάλο budget για καμπάνιες, κάνοντας το ιδιαίτερα αγαπητό στα μεγάλα ονόματα του modeling.

Φέτος, όμως οι καταστάσεις συρρίκνωσαν ακόμη περισσότερο την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. Ο Marc Jacobs μετέφερε το show του τελευταία στιγμή στην τελευταία ημέρα του νεοϋορκέζικου fashion week λόγω του τυφώνα με αποτέλεσμα πολλοί fashion editors και μοντέλα να μην προλάβουν να είναι στο Λονδίνο στην ώρα τους. Και πριν καλά καλά μπει σε ροή η λονδρέζικη εβδομάδα μόδας που αύριο τελειώνει ο οίκος Gucci μετέφερε το show του σήμερα το μεσημέρι ζητώντας από τα μοντέλα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και ενώ το London's fashion week ήταν σε εξέλιξη να παραστούν στο Μιλάνο για το τελικό fitting.

Μοντέλα, λοιπόν, fashion editors και stylists προσπαθούν να τα προλάβουν όλα και ταξιδεύουν ανάμεσα στις πρωτεύουσες της μόδας συνεχώς καθώς η μια εβδομάδα μόδας διαδέχεται την άλλη κυριολεκτικά χωρίς ανάσα. Αγχωθήκατε; Αυτός είναι ο κόσμος της μόδας και τρέχει πραγματικά γρήγορα.