Fashion Trend: To ζελέ κατακτά τη μόδα

Fashion Trend: To ζελέ κατακτά τη μόδα

Ξεχάστε το πλεξιγκλάς, το ξύλο και το λάστιχο. Το νέο hip υλικό στη μόδα είναι το ζελέ.

Η μόδα ή μάλλον καλύτερα ο πλανήτης γενικότερα περνά διάφορες φάσεις. Δηλαδή αποθεώνει συγκεκριμένα υλικά κατά περιόδους. Αφού, λοιπόν, περάσαμε την περίοδο όπου άνθρωποι, σπίτια και εστιατόρια «ντύνονταν» με πλεξιγκλάς, ψάθα, ξύλο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε ήρθε η ώρα και του ζελέ.

Πρωτοπόρος στη χρήση του ζελέ στη μόδα είναι ο Σκωτσέζος σχεδιαστής Christopher Kane (αυτός ακριβώς που μας έκανε να λατρέψουμε τα celestial prints πέρυσι), ο οποίος χρησιμοποίησε το ζελέ σε clutch τσάντες, γιακάδες πουκαμίσων και φορέματα φέρνοντάς μας αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία όταν πηγαίναμε στο σχολείο με τις iconic ζελέ κασετίνες ανά χείρας.

Όμως, το ζελέ δεν εισέβαλε μόνο στη μόδα. Και στη βιομηχανία της ομορφιάς serums, eyeliners, ρουζ και lip glosses από εταιρίες όπως η Olay, η Stilla και η Bobbi Brown έχουν ως βάση τους το ζελέ το οποίο και καλύτερα γυαλίζει, αλλά και το χρώμα «κρατά» πιο σταθερό.

Τέλος, εκτός από τη μαγειρική που το ζελέ έχει κάνει δυναμική είσοδο, το gel έβαλε το υγρό χεράκι του και στην περιποίηση των άκρων. Στο Λονδίνο η νέα τάση στο pedicure είναι η χρήση ζελέ και ειδικών λαμπτήρων για να σταθεί το χρώμα που μπορεί να κρατήσει ακόμη και αρκετές εβδομάδες.