Από την πασαρέλα στο μουσικό στερέωμα

Από την πασαρέλα στο μουσικό στερέωμα

Αυτά είναι τα επτά top models που παράλληλα με το modeling ασχολήθηκαν και με τη μουσική βιομηχανία.

Το να ασχοληθεί ένα μοντέλο με τη μουσική δεν ακούγεται παράλογο. Βλέπετε πολλές εκτός από εμφανίσεις σε βιντεοκλίπ (που είναι και το λογικό) έχουν δοκιμάσει τις ικανότητές τους στο τραγούδι χωρίς, όμως, σχεδόν ποτέ να κάνουν μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν όμως επτά κορίτσια που αξίζει να αναφερθούν ξεχωριστά.

Πρώτα απ' όλα η πρώτη κυρία της Γαλλίας και πρώην επιτυχημένο μοντέλο Carla Bruni-Sarkozy η οποία το 2002 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της «Quelqu'un m'a dit» και από τότε παραμένει «μουσικά ενεργή» μέχρι και τώρα. Στα βήματά της και η καλλονή Irina Lazareanu η οποία μας έδειξε δείγματα των ικανοτήτων της στη μουσική με ένα preview του album της, το οποίο συνεχώς καθυστερεί να κυκλοφορήσει λόγω των υποχρεώσεών της στο modeling, σε μια παρουσίαση του οίκου Chanel το 2007 στο Λονδίνο.

Τις κοκκινομάλλες στο τραγούδι εκπροσωπεί η Karen Elson η οποία ξεκίνησε από τη νεοϋορκέζικη μπάντα «The Citizens Band» για να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της album «The Ghost Who Walks» το 2010. Μάλιστα το τραγούδι της «Pretty Babies» έντυσε μουσικά το βίντεο από το show του Tom Ford στη Νέα Υόρκη πέρυσι.

Τώρα όσον αφορά στη Βρετανία τόσο η Agyness Dean όσο και η νιόπαντρη Kate Moss καταπιάστηκαν μια περίοδο με το τραγούδι. Η μεν Agyness παρόλο που εμφανίστηκε και στο Glastonbury festival με την μπάντα «Five O'Clock Heroes», δεν γνώρισε ποτέ ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ από την άλλη η Kate χωρίς να το προσπαθήσει και πολύ (ό,τι και αν κάνει βλέπετε το Λονδίνο την στηρίζει με νύχια και με δόντια) άφησε το στίγμα της στο μουσικό στερέωμα τόσο με τη συμμετοχή της στο «Some Velvet Morning» των Primal Scream όσο και με τη συνεργασία της με την μπάντα του πρώην αγοριού της Pete Doherty, Babyshambles (για τους οποίους έχει γράψει και τραγούδια) στο «La Belle et la Bête».

Τέλος από αυτή τη λίστα δεν μπορεί να λείψει το super model Abbey Lee Kershaw που παίζει διάφορα μουσικά όργανα στη σκηνή μαζί με το συγκρότημα του καλού της Matthew Hutchinson, «Our Mountain», αλλά και η Νaomi Campbell η οποία κυκλοφόρησε το album «Baby Woman» το 1995, το οποίο όμως δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτύχια.

Απολαύστε το ένα και μοναδικό βιντεοκλίπ από το album της Naomi.