Εννέα μοντέλα που το γύρισαν στο σχέδιο μόδας

Εννέα μοντέλα που το γύρισαν στο σχέδιο μόδας

Αυτά είναι τα εννέα πιο διάσημα μοντέλα που αποφάσισαν να ασχοληθούν με το σχεδιασμό ρούχων και αξεσοάρ λάνσαραν δικές τους σειρές.

Ο χώρος του modeling είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες για να γίνεις γρήγορα διάσημος και να έχεις επιρροή στο ευρύτερο κοινό έτσι ώστε να μεταπηδήσεις αργότερα σε αυτό που σε ενδιαφέρει. Έτσι έχουμε δει μοντέλα να ασχολούνται με το τραγούδι, με την ηθοποιία ή να δοκιμάζουν την τύχη τους ως σχεδιάστριες μόδας εκφράζοντας το δικό τους προσωπικό στυλ μέσα από τις δημιουργίες τους.

Πρώτη και καλύτερη το top model Elle Macpherson η οποία ξεκίνησε τη δική της σειρά εσωρούχων της, «Elle Macpherson Intimates» το 1990, και η επιτυχία της συνεχίζεται ακόμη, ενώ στα βήματά της και η Natalia Vadianova υπογράφει μια δική της σειρά για την γαλλική εταιρία εσωρούχων Etam εδώ και μερικές σεζόν. Και η Πολωνή, όμως, Anja Rubik συνεργάζεται με την εταιρία αξεσουάρ Quazi για την οποία σχεδιάζει μια μικρή σειρά από αξεσουάρ και παπούτσια, ενώ η Αυστραλή Abbey Lee Kershaw σχεδίασε ένα δαχτυλίδι για την εταιρία κοσμημάτων Mania Mania.

Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις επιτυχημένες συνεργασίες της Kate Moss τόσο με το Topshop όσο και με τη Longchamp (τώρα λανσαρίστηκε και μια σειρά κοσμημάτων με τον γαλλικό οίκο Fred), αλλά και σε εκείνη της Heidi Klum με την εταιρία αθλητικών ειδών New Balance. H Heidi βέβαια κυκλοφορεί ήδη και δυο σειρές με ρούχα μητρότητας τις Lavish by Heidi Klum και Loved by Heidi Klum.

Τέλος, η Georgia May Jagger έχει λανσάρει μια δική της σειρά jeans σε συνεργασία με την εταιρία Hudson, ενώ τελευταίες στη λίστα προστέθηκαν η Karen Elson και η Irina Lazareanu. H μεν Karen λάνσαρε μια σειρά σε συνεργασία με την Nine West το Σεπτέμβριο, ενώ η Irina κυκλοφόρησε της δημιουργίες της το Σεπτέμβρη στην Ιαπωνία με το χαρακτηριστικό όνομα Rini.


Anja Rubik