Μόδα και μουσική συμμαχούν ξανά

Μόδα και μουσική συμμαχούν ξανά

Η έναρξη των live του Ray-Ban Raw Sounds έγινε στη Νέα Υόρκη και η ιστορική συνεργασία έγραψε το πρώτο κεφάλαιο στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης Angel Orensanz.

Η Ray-Ban έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με επιδραστικά συγκροτήματα της εναλλακτικής σκηνής όπως είναι οι Black Kids και οι Ipso Facto (που πλέον έχουν διαλυθεί), αλλά τώρα ξεκινάει ένα πειραματικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του θρυλικού κιθαριστά των Smiths, Johnny Marr και νέων συγκροτημάτων της σύγχρονης μουσικής.

Ο ροκ θρύλος θα συνεργαστεί με νέα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Best Coast, Tom Vek, Au Revoir Simone, Mona), τα οποία θα κληθούν να συνθέσουν εάν τραγούδι αντλώντας έμπνευση από πέντε στοιχεία που επέλεξε και επεξεργάστηκε ο κιθαρίστας των Smiths.

Τα πέντε στοιχεία που επέλεξε ο Johnny Marr και στα οποία στη συνέχεια κάθε συγκρότημα βασίστηκε για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού ακολουθώντας το δικό του προσωπικό ύφος, είναι:

-ένα ποίημα με τίτλο I Know The Radiant City, γραμμένο από τον Johnny Marr
-ένα παράθεμα του διάσημου γερμανού φιλόσοφου Σίλερ
-ένα βίντεο του Johnny Marr που παίζει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην κιθάρα, με τίτλο Strum and Drang
-μια φωτογραφία με τίτλο Now Look! που έβγαλε ο Johnny Marr και απεικονίζει δύο φίλους να μαγνητοσκοπούν και να φωτογραφίζουν ο ένας τον άλλον
- Ένας χάρτης του Lower East Side της Νέας Υόρκης.

Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έκαναν ενθουσιώδεις δηλώσεις για την ιστορική συνεργασίατους και πρώτο live του Ray-Ban Raw Sounds έγινε στη Νέα Υόρκη, ενώ θα ακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία. Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο live στη Νέα Υόρκη και ακούστε το τραγούδι των Au Revoir Simone που είναι το αγαπημένο μας.