H Marilyn Monroe στη Φλωρεντία

H Marilyn Monroe στη Φλωρεντία

Ή μάλλον καλύτερα τα παπούτσια της iconic Marilyn σε μια μία μεγάλη έκθεση στη Φλωρεντία.

Το είδωλο με το όνομα Marilyn Monroe είναι μια από τις φιγούρες που τόσα χρόνια μετά το θάνατό της συνεχίζει να εμπνέει τόσο τη μόδα όσο και άλλες μορφές τέχνης (θυμηθείτε το πρόσφατο αλά Marilyn εξώφυλλο της ηθοποιού Michelle Williams στη Vogue δια χειρός Annie Leibovitz).

Γι' αυτό και δεν μας έκανε εντύπωση η απόφαση του οίκου Salvatore Ferragamo να εκθέσει όλα τα ζευγάρια παπούτσια που έφτιαξε ο οίκος για την θρυλική ηθοποιό στο ομώνυμο μουσείο (Museo Salvatore Ferragamo) στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Τα παπούτσια είχαν σχεδιαστεί ειδικά για την Monroe και ο οίκος τα αγόρασε πίσω σε μια δημοπρασία το 1999. Ανάμεσά τους και εκείνα που φορούσε μαζί με το πασίγνωστο λευκό φόρεμα στην πιο πολυσυζητημένη σκηνή της ταινίας «Seven Year Itch».

Μην ετοιμάσετε, όμως, ακόμα βαλίτσες. Η έκθεση θα διαρκέσει οκτώ περίπου μήνες ξεκινώντας από τον ερχόμενο Ιούνιο και εκτός από τα παπούτσια θα περιλαμβάνει κοστούμια και έργα τέχνης φυσικά πάντα όσον αφορά στην ακαταμάχητη ξανθιά bombshell του περασμένου αιώνα.