Τα πιο σημαντικά γεγονότα στο χώρο της μόδας το 2011

Ποια συμβάντα τάραξαν τα χώρο της μόδας τη χρονιά που σε λίγο τελειώνει;

Η χρονιά που σε λίγο τελειώνει δεν ήταν αδιάφορη όσον αφορά στο χώρο της μόδας, καθώς είχαμε πολλές ανακατατάξεις που την καθιστούν αξιομνημόνευτη.

Πρώτα απ' όλα ζήσαμε το σκάνδαλο του σχεδιαστή John Galliano και την απομάκρυνσή του απ' τον οίκο Dior που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και πραγματικά τάραξε τον κόσμο της μόδα συθέμελα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για τον γαλλικό οίκο. Την ίδια ακριβώς περίοδο άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεινε με την παραλαβή των ηνίων της γαλλικής Vogue από την Emmanuelle Alt. Πλέον για τη γαλλική βίβλο της μόδας η Carine Roitfeld ήταν παρελθόν και ένα νέο πιο συντηρητικό μέλλον ξεδιπλωνόταν.

Είχαμε όμως άλλη μια αποχώρηση. Αυτή τη φορά από τον οίκο Balmain όπου ο Christophe Decarnin αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Olivier Rousteing που δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος της κόκκινης σόλας ανάμεσα σε Christian Louboutin και Yves Saint Laurent έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις, ενώ η Kate Middleton ετοιμαζόταν να φορέσει το Alexander McQueen νυφικό της σε ένα γάμο που έμεινε στην ιστορία.

Όμως δεν ήταν η μόνη Kate της Αγγλίας που παντρεύτηκε, καθώς το top model Kate Moss εγκατέλειψε την εργένικη ζωή φορώντας μια δημιουργία John Galliano ενώ τη θέση της στο προσκήνιο έπαιρναν ανήλικα με τις Hailee Steinfeld, Εlle Fanning και Thylane Blondeau να πρωταγωνιστούν σε καμπάνιες και editorials. Την ίδια περίπου περίοδο η Lady Gaga εγκαθιδρυόταν ως η πιο fashion περσόνα της χρονιά φωτογραφιζόμενη για την ιαπωνική έκδοση του περιοδικού V και η αναδρομική έκθεση «Savage Beauty» του Alexander McQueen έσπαγε τα ταμεία στη Νέα Υόρκη. Άντε και του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ