Ο Γιώργος Ελευθεριάδης μας κάνει περήφανους

Ο Γιώργος Ελευθεριάδης μας κάνει περήφανους

Η συλλογή Yiorgos Eleftheriades Fall 2011/12 ταξίδεψε στη Βαρκελώνη.

Ο Γιώργος Ελευθεριάδης με φιλοσοφία του την ευγενική απλότητα του χαμηλού προφίλ, αποδεικνύει με την πορεία του πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Πρόκειται για έναν από τους λίγους Έλληνες σχεδιαστές που αξίζει κανείς να παρακολουθεί εάν θα ήθελε να ενημερωθεί για τα ελληνικά δρώμενα γύρω από το χώρο της μόδα, καθώς όσο εκείνος αποφεύγει να ασχολείται με την πρόσκαιρη δημοσιότητα, τόσο η δουλειά του γίνεται αντικείμενο μελέτης και αγάπης από τους απανταχού fashionistas.

Αγαπημένο παιδί του καλλιτεχνικού κόσμου, των περιοδικών και των πιο avant garde ανθρώπων της μόδας, ο Γιώργος είναι το παράδειγμα προς μίμηση και η εξαίρεση του κανόνα. Δουλεύοντας και εξελίσσοντας συνεχώς την τεχνοτροπία του και τη σύγχρονη αισθητική του, κατάφερε όχι μόνο να συστήσει τη δουλειά του στο ελληνικό κοινό αλλά και να δαμάσει την έννοια της διεθνούς καριέρας με μοναδική συνέπεια και παραδειγματικό όραμα.

Χθες, για άλλη μια φορά παρουσίασε τη δουλειά του στη Βαρκελώνη και πιο συγκεκριμένα στο «080 Barcelona Fashion» project.

Η συλλογή του για το Χειμώνα 2011/12, δεν εξέπληξε καθώς δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από εκείνον. Αριστοτεχνική ραφή, έντονος πειραματισμός με υλικά και μία απλότητα που σχεδόν υποχρεώνει το θεατή σε δεύτερη ανάγνωση. Ένα υπέροχο παλτό που είναι ταυτόχρονα κάπα και ένα παντελόνι που γίνεται και βερμούδα είναι μόνο μερικά από τα στυλιστικά υπονοούμενα του σχεδιαστή. Υπερμεγέθεις κλασσικές σιλουέτες, layering αισθητική και προσεγμένες λεπτομέρειες όπως τα δερμάτινα headpieces και τα υπέροχα τεράστια κοσμήματα της Persefoni, συμπληρώνονται από τη χρωματική παλέτα των γήινων αποχρώσεων της πόλης. Λερωμένο λαδί, καραμελένιο χρυσό, αποχρώσεις του κρασιού μπερδεμένες με βαθύ πράσινο, όχι μόνο πετυχαίνουν το σκοπό τους αλλά αναδεικνύουν το ρούχο ως μέσο πειραματισμού και επικοινωνίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τη σύγχρονη πόλη.

Γιώργο συγχαρητήρια!

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο από την επίδειξη.

YIORGOS ELEFTHERIADES FALL 2011-12 from Minas Minatsis on Vimeo.