Η νέα collection της Donna Karan μυρίζει… μπαρούτι!

Γωγώ Φούντα
Η νέα collection της Donna Karan μυρίζει… μπαρούτι!

Όταν η μόδα προκαλεί αντιδράσεις.

Αντιδράσεις ακόμα προκαλεί η ανοιξιάτικη καμπάνια του οίκου Donna Karan, εμπνευσμένη από την Αϊτή. Κεντρικό πρόσωπο είναι το top model Adriana Lima, η οποία ταξίδεψε μέχρι τη Nότια Aμερική για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να ποζάρει...

Κάποιοι ωστόσο αγνόησαν την ομορφιά της Βραζιλιάνας καλλονής και ακόμα και μετά από, σχεδόν, δύο μήνες από την κυκλοφορία των φωτογραφιών στέκονται στο γεγονός ότι στις εικόνες, πίσω από το διάσημο μοντέλο απεικονίζονται δύο ντόπιοι εργάτες την ίδια ώρα μου η Lima ποζάρει με πανάκριβα ρούχα.

Πολλοί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ενισχύει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό καθώς απεικονίζει ένα διάσημο μοντέλο να ποζάρει με πανάκριβα ρούχα σε μία φτωχή χώρα.

Από την πλευρά του ο διάσημος οίκος υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει καθώς βοήθησε πολύ τη χώρα τις δύσκολες ώρες που πέρασε με το σεισμό και πως απλά η Αϊτή αποτέλεσε έμπνευση για τη νέα του collection. Βέβαια η καμπάνια ίσως ήταν πιο πετυχημένη ή έστω πιο πειστική αν το κεντρικό της πρόσωπο ήταν κάποια μοντέλο από τη Αϊτή.