Αναταραχή με τα ανήλικα στο ντεφιλέ του Marc Jacobs

Αναταραχή με τα ανήλικα στο ντεφιλέ του Marc Jacobs

Τουλάχιστον δύο από τα κορίτσια που περπάτησαν στην πασαρέλα του Marc Jacobs την Δευτέρα ήταν κάτω των 16 ετών ενάντια στους κανονισμούς του CFDA.

Μπορεί το Συμβούλιο των Αμερικανών Σχεδιαστών (CFDA Council of Fashion Designers of America) να έχει θεσπίσει κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύει τη χρήση παιδιών μικρότερων των 16 ετών στις πασαρέλες, όμως, ο σχεδιαστής Marc Jacobs, παρόλο που είναι μέλος του συμβουλίου, φαίνεται πως δεν θέλει να υπακούσει.

Έτσι, λοιπόν, στην παρουσίαση της νέας του ομώνυμης συλλογής για τον επόμενο χειμώνα τη Δευτέρα στο πλαίσιο της νεοϋορκέζικης εβδομάδας μόδας τουλάχιστον δύο κορίτσια μικρότερα των 16 ετών περπάτησαν με δημιουργίες του. Ο λόγος για το hot teen model από τη Βραζιλία Thairine Garcia (ετών 14) και την δεκαπεντάχρονη Αμερικανίδα Ondria Hardin, που ήδη έχει στο βιογραφικό της μια καμπάνια για τον οίκο Prada, οι οποίες ανάμεσα σε άλλες φόρεσαν πολύτιμες δημιουργίες Marc Jacobs και περπάτησαν στην πασαρέλα.

Τι και αν η σχεδιάστρια Diane Von Furstenberg, πρόεδρος του CFDA, πέρυσι βιάστηκε να ζητήσει συγνώμη όταν εν αγνοία της μια ανήλικη περπάτησε στο ντεφιλέ της; Ο Marc Jacobs μοιάζει αμετανόητος και ανυπάκουος στις οδηγίες του Συμβουλίου (έτσι και αλλιώς φαίνεται πως μπορεί και το κάνει) και δήλωσε πως αφού δεν έχουν πρόβλημα οι γονείς των κοριτσιών, τότε δεν βλέπει κάποιον λόγο να έχει εκείνος.