Gucci: χειμώνας «πένθιμος» σαν την οικονομία της Ευρώπης

Gucci: χειμώνας «πένθιμος» σαν την οικονομία της Ευρώπης

Το σκοτεινό show του οίκου Gucci χθες παρομοιάστηκε από πολλούς με την κηδεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου ξεκίνησε και μια από τις συλλογές του επόμενου χειμώνα που μας τράβηξε την προσοχή ήταν αυτή του οίκου Gucci, όχι μόνο γιατί μας αρέσει η δουλειά της Frida Giannini, creative director του ιταλικού maison, αλλά και γιατί ο πένθιμος χαρακτήρας του show ταιριάζει πολύ με το κλίμα της εποχής.

Με τα νέα μέτρα λιτότητας να ταλανίζουν τη Γηραιά Ήπειρο και τους ευρωπαϊκούς οίκους να βρίσκουν καταφύγιο στις αγορές της Ασίας η σκοτεινή κομψότητα, με τα ρομαντικά στοιχεία, τις μιλιταριστικές αναφορές του 19ου αιώνα και την «πένθιμη» -κατά μια έννοια- αίγλη της νέας συλλογής του οίκου Gucci που έλαβε χώρα σε ένα σκηνικό επίσης πολύ σκοτεινό από πολλούς δημοσιογράφους παρομοιάστηκε με κηδεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πολύτιμο βελούδο, μαύρο και μωβ, διαφάνειες. Οι δημιουργίες του οίκου Gucci φαίνεται πως δεν θα καταφέρουν να πωληθούν καθόλου σχεδόν –σε σχέση πάντα με το παρελθόν- στην ίδια τους τη χώρα, αλλά θα περάσουν σε ξένες αγορές, ενώ οι προγνώσεις μιλούν για πτώση των εσόδων των ιταλικών οίκων κατά 5,2% μες στο 2012.

Απολαύστε τη σκοτεινή μαγεία του οίκου Gucci.