Mary Katrantzou: πρωταγωνίστρια και σε αυτήν την εβδομάδα μόδας

Mary Katrantzou: πρωταγωνίστρια και σε αυτήν την εβδομάδα μόδας

Τώρα, που η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου τελείωσε μπορούμε να ανακηρύξουμε τη σχεδιάστρια Mary Katrantzou στην απόλυτη βασίλισσα της λονδρέζικης εβδομάδας μόδας.

Όλα τα βλέμματα τη Δευτέρα στο Λονδίνο ήταν στραμμένα στην Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou που κατόρθωσε για άλλη μια φορά να εντυπωσιάσει. Για αυτήν της τη συλλογή του επόμενου χειμώνα δεν αρκέστηκε μόνο στα τρισδιάστατα prints ως βασίλισσα του trompe l'oeil (τέχνη της ψευδαίσθησης), αλλά συνεργάστηκε με το διάσημο γαλλικό atelier κεντημάτων Lesage, οι τεχνίτες του οποίου ενίσχυσαν τα prints με κεντήματα και παγιέτες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Για αυτήν τη συλλογή η Mary εμπνεύστηκε από αντικείμενα καθημερινής χρήσης –κουτάλια, μολύβια, γραφομηχανές κ.ο.κ.- και τα μετέτρεψε σε τρισδιάστατα prints σε χρώματα τόσο ουδέτερα όσο και τολμηρά έντονα. Οι σιλουέτες της αυτήν τη φορά είναι λίγο πιο χαλαρές αλλά συνεχίζουν όπως μοναδικά εκείνη καταφέρνει να κολακεύουν το γυναικείο σώμα.

Αναμφισβήτητα η Ελληνίδα σχεδιάστρια που θεωρείται ένα από πιο φωτεινά αστέρια της βρετανικής μόδας για άλλη μια φορά δημιούργησε τίποτε λιγότερο από «φορέσιμα» έργα τέχνης.

Απολαύστε τις δημιουργίες της Mary Katrantzou στην πασαρέλα.