Η Jil Sander επιστρέφει

Η Jil Sander επιστρέφει

Ξανά στα εν οίκω (της)

Μετά από ένα επεισοδιακό 2011, η κινητικότητα στην fashion industry συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά, με πιο πρόσφατη την είδηση της αποχώρησης του Raf Simons από τον οίκο Jil Sander, που θα γίνει επισήμως τη Δευτέρα, μετά την παρουσίαση της φθινοπωρινής συλλογής για το 2012.

Η αμέσως επόμενη ενδιαφέρουσα είδηση, είναι πως την θέση του θα πάρει η ίδια η Jil Sander, όπως επιβεβαίωσε ο όμιλος, και η σχεδιάστρια δήλωσε σχετικά μέσω ενός δελτίου τύπου: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που επιστρέφω. Μοιάζει σα να επιστρέφω σπίτι μετά από ένα σύντομο ταξίδι. Ο κόσμος της μόδας έχει ανάγκη από αυθεντικές φωνές και πρωτότυπες ιδέες. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε για μια ακόμα φορά να μπω στη "χορωδία"... Μπορεί να αλλάζουν τα πρότυπα από τη μια σεζόν στην άλλη όμως η καρδιά ενός brand δε αλλάζει. Θα ήταν μεγάλη πρόκληση και ακόμα μεγαλύτερη χαρά να σχεδιάσω την σύγχρονη ταυτότητα του οίκου Jil Sander. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι τόσο τόσο αγαπητός στον κόσμο όσο ευχόμασταν όλοι.»

Μένει τώρα να μάθουμε ποια είναι τα επόμενα βήματα του Raf Simons: οι φήμες για πιθανή μετεγγραφή του στον οίκο Dior έχουν ήδη καταλαγιάσει ενώ η Anna Dello Russo ήδη έσπευσε να δηλώσει πως ο Simons μάλλον θα συνεχίσει δουλεύοντας μόνος του πάνω στη συλλογή του.