Τι απαντά ο Alexander Wang στις κατηγορίες;

Τι απαντά ο Alexander Wang στις κατηγορίες;

«Νύχια» βγήκαν στο χώρο της μόδας και εκπρόσωπος του σχεδιαστή Alexander Wang απαντά στις κατηγορίες.

Όπως γράψαμε και χθες, σε μια δίκη που θα του ζητά αποζημιώσεις της τάξης των 50 εκατομμυρίων δολαρίων σύντομα μάλλον θα παραστεί ως κατηγορούμενος ο Αμερικανός σχεδιαστής Alexander Wang.

Την αγωγή εναντίον του σχεδιαστή κατέθεσαν 30 εργαζόμενοι του που τον κατηγορούν για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε ένα χώρο που χαρακτηριστικά αναφέρουν ως «ασφυκτικό» και «χωρίς παράθυρα», αλλά και για δουλειά που αγγίζει τις 16 ώρες ημερησίως -χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες- με αποτέλεσμα τραυματισμούς και ασθένειες.

Μάλιστα, μια πενηνταεξάχρονη πρώην εργαζομένη του ισχυρίζεται πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από 25 ώρες συνεχής δουλειάς και πως απολύθηκε στις 16 Φεβρουαρίου χωρίς αποζημίωση, όταν αντιτάχθηκε στις συνθήκες εργασίας.

Ήρθε όμως η ώρα οι εκπρόσωποι του Αμερικανού σχεδιαστή να απαντήσουν, αν και ακόμη δεν έχουν παραλάβει τα επίσημα νομικά έγγραφα. Ένας, λοιπόν, από αυτούς δήλωσε πως η εταιρεία του Alexander Wang είναι συμμορφωμένη με τους νόμους όσον αφορά τόσο στο ωράριο και στην πληρωμή των εργαζομένων όσο και στην ασφάλεια του χώρου εργασίας τους και πως θα υπερασπιστούν σθεναρά ενάντια σε οποιαδήποτε κατηγορία για το αντίθετο. Λέτε τελικά να καταλήξουμε σε δίκη, ή σε κάποιον συμβιβασμό; Εν αναμονή τω εξελίξεων.