Μοντέλο κερδίζει δίκη εναντίον του πρακτορείου του

Μοντέλο κερδίζει δίκη εναντίον του πρακτορείου του

Μια νικήτρια του ολλανδικού «Next Top Model» κέρδισε δίκη εναντίον του πρακτορείου της.

Η Ananda Marchildon γεννήθηκε στον Καναδά, στα έξι της μετακόμισε στην Ολλανδία και στα εικοσιένα της κέρδισε στον τέταρτο κύκλο του ολλανδικού «Next Top Model». Ανάμεσα, λοιπόν, στα έπαθλά της ήταν και ένα τριετές συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων «ModelMasters The Agency» αξίας 75 χιλιάδων ευρώ.

Όταν, όμως, το πρακτορείο της αγοράστηκε από το Elite Model Management, ένα από τα πιο διάσημα model agencies του πλανήτη, το συμβόλαιο της λύθηκε έχοντας εισπράξει μόλις 10 χιλιάδες ευρώ.

Όμως, η Ananda, που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για χρήση ελαφριών ναρκωτικών που η χρήση τους επιτρέπεται στην Ολλανδία, δεν το άφησε έτσι και κυνήγησε την υπόθεση νομικά. Βλέπετε το συμβόλαιο λύθηκε με το πρόσχημα πως οι γοφοί του εν λόγω μοντέλου ήταν μεγάλοι και ακατάλληλοι για τη δουλειά της.

Το 2008, όταν είχε στεφθεί νικήτρια του ολλανδικού «Next Top Model», η περιφέρεια των γοφών της είχε μετρηθεί στα 92 εκατοστά. Το πρακτορείο της ζήτησε να χάσει άλλους δύο πόντους και εκείνη δεν τα κατάφερε αλλά αντιθέτως πάχυνε φτάνοντας τα 98 εκατοστά, με αποτέλεσμα τη λύση του συμβολαίου. Παρόλο, λοιπόν, που η Ananda πάχυνε, επειδή της ζητούσαν κάτι περισσότερο από τις διαστάσεις που είχε όταν κέρδισε το βραβείο, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως πρέπει να λάβει και τα υπόλοιπα 65 χιλιάδες ευρώ του επάθλου συν τους τόκους και τα νομικά έξοδα. Όσο για το τι θα κάνει στο μέλλον; Έχοντας αποσυρθεί από το modeling, θα συνεχίσει να εργάζεται ως ξυλουργός.