Τo όνομα μου είναι Rabanne… Paco Rabanne.

Τo όνομα μου είναι Rabanne… Paco Rabanne.

Ο πραγματικός μύθος της γαλλικής μόδας, Paco Rabanne, επανέρχεται πιο δυνατός από ποτέ.

Ο ιστορικός οίκος που στα 60s καθιέρωσε τα μεταλλικά φορέματα και τους πιο ανατρεπτικούς συνδυασμούς υλικών, ενώ επέβαλλε ταυτόχρονα τον φουτουρισμό στη μόδα, επανέρχεται με τον Ινδό Manish Arora στο τιμόνι του επαναλανσαρίσματός του.

Οι Ισπανοί ιδιοκτήτες του γαλλικού οίκου το 2006 βρήκαν τα πάντα κλειστά, καθώς oι πωλήσεις του οίκου ήταν τρομερά απογοητευτικές με τον Αμερικανό Patrick Robinson τότε, να προσπαθεί μάταια να μάθει νέα κόλπα σ' ένα πολύ γέρικο άλογο.

Ήδη όμως υπάρχουν κάποιες συνεργασίες για να χτιστεί το απαραίτητο μπαζ μέχρι την παρουσίαση της νέας κολεξιόν του οίκου τον Οκτώβριο του 2011 με ρούχα για το καλοκαίρι του 2012, με πολύ σημαντική αυτή με τον οίκο Comme des Garcons και τον επανασχεδιασμό της πασίγνωστης πλέον μεταλλικής τσάντας Paco Rabanne, αλλά με γερή δόση ιαπωνικού μινιμαλισμού.

Ο εν ζωή ακόμη αλλά σε μεγάλη ηλικία Paco θα έχει ένα ρόλο συμβουλευτικού χαρακτήρα στον οίκο του, αλλά όλες οι αποφάσεις θα εγκρίνονται πρώτα από τους επιχειρηματίες σε συνδυασμό με τον νέο σχεδιαστή του οίκου.

Απ' την άλλη εγώ πιστέυω, ότι με την Ινδία και την Κίνα των 3.000.000.000 στο σύνολο του πληθυσμού, είναι μία κίνηση ματ για εύκολο εντυπωσιασμό με αμφίβολα ενδυματολογικά αποτελέσματα αλλά με πολύ δουλειά στα ταμεία των εκεί καταστημάτων. Αλλά και γιατί όχι;