Η μόδα κατά της ανορεξίας στην πράξη

Η μόδα κατά της ανορεξίας στην πράξη

Στο Ισραήλ για πρώτη φορά πάρθηκαν ριζικά έμπρακτα μέτρα κατά της ανορεξίας των μοντέλων.

Ο χώρος της μόδας προσπαθεί συνεχώς να αποποιηθεί τις ευθύνες περί ανορεξίας των μοντέλων παρουσιάζοντάς τα να τρώνε σνακ στα παρασκήνια (θυμηθείτε στο «September Issue» τη σκηνή με το μοντέλο που καταβροχθίζει μια τάρτα στο διάλλειμα μιας φωτογράφισης) και οργανώνοντας καμπάνιες για την καταπολέμησή της και για την προώθηση υγιών προτύπων.

Τώρα για πρώτη φορά, μια χώρα παίρνει έμπρακτα μέτρα στην καταπολέμηση της ανορεξίας στα μοντέλα. Στο Ισραήλ, λοιπόν, ψηφίστηκε ένας νόμος όπου τα υποσιτισμένα μοντέλα δεν μπορούν να δουλέψουν. Βλέπετε για να φωτογραφηθεί για μια καμπάνια το μοντέλο πρέπει να αποδείξει με πρόσφατες εξετάσεις πως ο δείκτης μάζας σώματός του (κιλά/ύψος στο τετράγωνο) είναι πάνω από το 18,5 που είναι το κατώτατο φυσιολογικό όριο –για παράδειγμα ένα μοντέλο ύψους 1,73 δεν μπορεί να ζυγίζει λιγότερο από 54 κιλά.

Αλλά και οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν έξτρα υποχρεώσεις. Θα πρέπει πλέον να αναγράφουν αν έχουν χρησιμοποιήσει το Photoshop για να «λεπτύνουν» τα μοντέλα στις διαφημίσεις τους.