Από τη Νέα Υόρκη με αγάπη: δείτε τις βιτρίνες των μεγαλύτερων οίκων μόδας

Από τη Νέα Υόρκη με αγάπη: δείτε τις βιτρίνες των μεγαλύτερων οίκων μόδας

Πώς διακόσμησαν τα καταστήματά τους για την Άνοιξη οι διάσημοι σχεδιαστές;

Μπορεί στην Αθήνα ο καιρός να ήταν μέχρι πρότινος γκρι, βροχερός και κακόκεφος, στην άλλη άκρη όμως του Ατλαντικού, η Νέα Υόρκη έκλεινε το μάτι στην Άνοιξη και μας προσκαλούσε να την ανακαλύψουμε φορώντας μόνο το κοντομάνικο μπλουζάκι μας. Έτσι, όταν ο Ίων και ο Βασίλης αποδείχτηκαν πολυάσχολοι και γέμισαν το πρόγραμμά τους με επαγγελματικά ραντεβού «brunch» με παλιούς συμμαθητές και «lunch» με νέους συνεργάτες, το Queen.gr φόρεσε τα αθλητικά του παπούτσια, κρέμασε τη φωτογραφική μηχανή στο λαιμό και ξεχύθηκε στους νεοΰρκέζικους δρόμους.

Ξεκινώντας από τη Mercer street στo Soho συναντήσαμε μία τεράστια ουρά έξω από το κατάστημα Apple Store και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Πλήθος κόσμου να σπρώχνεται, υπάλληλοι του καταστήματος να προσπαθούν να συντονίσουν τους πελάτες και μία σειρά προτεραιότητας που είχε ξεκινήσει από νωρίς τα ξημερώματα. Ποιος ο λόγος; Μα φυσικά η πρώτη μέρα κυκλοφορίας του καινούργιου iPad. Λίγο πιο κάτω περνάμε από την boutique των αναπαυτικών Ugg, παρατηρούμε με περιέργεια τα κοσμήματα της Ivanka Trump, χαζεύουμε τη βιτρίνα του Marc Jacobs και κρυφοκοιτάμε το εμπόρευμα του sex shop Babeland που μας εντυπωσιάζει. Στην άλλη γωνία, η boutique του περιβόητου Alexander Wang φανερώνει τις μινιμαλιστικές του επιρροές έχοντας γεμίσει το ολόλευκο μαγαζί του με σύρματα, κάγκελα, νέον φώτα και κάπου στη μέση μία μαύρη αιώρα.

Προχωρώντας προς το West Village και περιδιαβαίνοντας σοκάκια πλάι στα πολύχρωμα ποδήλατα και το multi culti πλήθος, δε σταματάμε να χαζεύουμε τις boutique των νέων σχεδιαστών, τα vintage καταστήματα και φυσικά τα αμέτρητα μαγαζιά με cupcakes. Μερικά λιωμένα παγωτά πύραυλοι πλαισιώνουν τη βιτρίνα της Μulberry πλάι σε τουαλέτες υψηλής ραπτικής, ενώ στη συνέχεια της οδού Bleecker το pop up κατάστημα του Karl Lagerfeld είναι από μόνο του μία έκπληξη. Ρούχα σε οικονομικές τιμές με την υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή, κουκλάκια φτιαγμένα καθ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση του Κάιζερ και βιβλία που αποτυπώνουν το ταλέντο του Κarl είναι μόνο μερικά από τα «καλούδια» που φιλοξενεί το προσωρινό μαγαζί. Λίγο πιο κάτω το περίφημο Magnolia cupcakes και άλλη μία ουρά από ανθρώπους που περιμένουν στο δρόμο προκειμένου να γευτούν μία γλυκιά λιχουδιά από το διάσημο ζαχαροπλαστείο. Όπου και να κοιτάξουμε, ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια boutique του Marc Jacobs. Έχουμε και λέμε λοιπόν, ένα κατάστημα Marc Jacobs, ένα mini Marc Jacobs, ένα Marc by Marc Jacobs, ένα Marc by Marc Jacobs Womens Accessories, ένα Marc by Marc Jacobs Mens Ready-to-Wear και ένα βιβλιοπωλείο, εκτός και αν ξεχάσαμε κάποιο.

Αφήνοντας τη μποέμικη περιοχή και ανεβαίνοντας προς το κέντρο, η 5th Avenue είναι η Βουκουρεστίου, η Τσακάλωφ και η Πατριάρχου Ιωακείμ μαζί, της Νέας Υόρκης. Εδώ βρίσκεται όχι μόνο το τεράστιο κεντρικό κρυστάλλινο Apple Store, αλλά και κάθε λογής μεγάλος οίκος. Από τη Louis Vuitton και τη Bulgari, μέχρι τα Tiffany's, το Abercrombie και το megastore Zara, κάθε διάσημος οίκος που σέβεται τον εαυτό του έχει εδώ το κατάστημά του. Ένα βενζινάδικο αποτελεί το σκηνικό για το παράθυρο της Miu Miu, ένα καρουζέλ για τον οίκο Louis Vuitton και μία θάλασσα από πραγματικό νερό και οπτικοακουστικά εφέ για τη Hollister.

Ευτυχώς για το καλό μας η περιπλάνηση στους νεοΰρκέζικους δρόμους ήταν τόσο εξαντλητική που πιο πολύ κι από την όρεξη για ψώνια μας ξύπνησε μία ακατανίκητη λαιμαργία. 'Ετσι το γεύμα με την υπόλοιπη παρέα αντικατέστησε το ακατάσχετο shopping και οι πολιτικές συζητήσεις των φίλων απέκτησαν λίγη από τη λάμψη και το στυλ του Manhattan.

Απολαύστε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε για εσάς από το «Μεγάλο Μήλο».