Οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου της μόδας

Οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου της μόδας

Η ετήσια ψηφοφορία του περιοδικού Time ξεκίνησε

Ποιος είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως; Η απάντηση είναι δύσκολη και το περιοδικό Time καλείται, κάθε χρόνο, να την απαντήσει. Για το 2012, η ψηφοφορία για τους αναγνώστες του περιοδικού έχει ξεκινήσει, και όποιος θέλει μπορεί να ψηφίσει τα αγαπημένα του πρόσωπα από τους χώρους της showbiz, της πολιτικής, της τέχνης και άλλους.

Όσον αφορά τον αγαπημένο μας χώρο της μόδας, η λίστα με τις υποψήφιες περιλαμβάνει πολλές κυρίες, των οποίων τα αποτελέσματα της δουλειάς, αλλά και η επιρροή που άσκησαν, μας απασχόλησαν έντονα τη χρονιά που πέρασε. Ας δούμε τις υποψήφιες:

Sarah Burton: Η Βρετανίδα σχεδιάστρια όχι μόνο ανέλαβε τα καθήκοντα της –πολύ απαιτητικής- θέσης διευθύντριας δημιουργικού του οίκου Alexander McQueen, αμέσως μετά τον θάνατο του σχεδιαστή- φαινομένου, αλλά σχεδίασε και το νυφικό του αιώνα, αυτό του πριγκιπικού γάμου του πρίγκιπα William με την Kate Middleton.

Jessica Simpson: Η 32χρονη τραγουδίστρια, ηθοποιός, tv περσόνα και σχεδιάστρια παπουτσιών μπορεί να είναι υπερήφανη αφού τα κέρδη της επιχείρησής της, που δραστηριοποιείται στον χώρο παπουτσιών και αξεσουάρ, αγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια- γεγονός που συνετέλεσε και στην επιστροφή της Simpson στην reality τηλεόραση και συγκεκριμένα, στο show «Fashion Star» του τηλεοπτικού δικτύου NBC, όπου μοιράζεται με τους συμμετέχοντες συμβουλές για επιτυχημένες fashion επιχειρήσεις.

Sara Blakely: Μπορεί το όνομα, σε πρώτη φάση να μην μας λέει τίποτα, αλλά η κυρία είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Στο όνομά της πίνουν νερό εκατομμύρια γυναίκες αφού η κυρία Blakely είναι η δημιουργός των διασημότερων lastex εσωρούχων παγκοσμίως- των Spanx.

Laura και Kate Mulleavy: Το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από τον οίκο Rodarte έχει αναγάγει το prêt- a- porter ντύσιμο σε τέχνη, δημιουργώντας outfits για καθημερινές εμφανίσεις, για την μεγάλη οθόνη και, πρόσφατα, για την θεατρική σκηνή- οι δύο αδερφές δημιούργησαν τα κοστούμια για την παραγωγή της όπερας Don Giovanni, που θα ανέβει τον Μάιο από την Φιλαρμονική του Λος Άντζελες.

Kate Middleton: Τα επίσημα καθήκοντα της νέας αγαπημένης πριγκίπισσας της Μ. Βρετανίας μπορεί να αφορούν κυρίως φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά οι fashionistas σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν καλά ότι η Kate Middleton έχει καταφέρει να ενισχύσει την επιρροή της fashion industry της χώρας της όσο καμία άλλη.


Pippa Middleton: Χωρίς η ίδια να κάνει τίποτα παραπάνω από το να διατελέσει χρέη παρανύμφου στον γάμο της αδερφής της, με το φόρεμά της να αναδεικνύει τέλεια το δυνατό της σημείο, η Pippa Middleton υπήρξε αφορμή για πολλές γυναίκες, σε όλο τον κόσμο, να επισκεφτούν τον πλαστικό τους χειρούργο με την φωτογραφία της διάσημης πίσω όψης της ανά χείρας.

Η λίστα με τις υποψήφιες του περιοδικού δεν σταματάει εδώ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι: Beyonce (για τα stylish βίντεο κλιπ της), Hillary Clinton (ως ζωντανή απόδειξη ότι μία ισχυρή γυναίκα από τον χώρο της πολιτικής δεν χρειάζεται να φοράει αποκλειστικά ταγιέρ), Lana Del Rey (γιατί, κακά τα ψέματα, είναι η χρονιά της), Lady GaGa (γιατί χρωστάει πολλά –αν όχι τα πάντα- στα εντυπωσιακά outfits της), Michelle Obama (γιατί, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εκλογή του συζύγου της, η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. εξακολουθεί να αποτελεί παράδειγμα για το στυλ πολλών γυναικών), αλλά και η Βασίλισσα Ελισάβετ (ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί).

Αν θέλετε κι εσείς να ψηφίσετε για την ισχυρότερη γυναίκα του χώρου της μόδας, μπορείτε να το κάνετε στο site του περιοδικού Time. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα δημοσιευτούν την Τρίτη, 17 Απριλίου.