Ο Stefano Pilati μετά τον Yves Saint Laurent

Ο Stefano Pilati μετά τον Yves Saint Laurent

Η πρώτη συνέντευξη του σχεδιαστή μετά την απομάκρυνσή του από τον μεγάλο γαλλικό οίκο

Ο Stefano Pilati μίλησε στην Pamela Colbin, του Musée de la Mode et du Textile του Παρισιού, για τα επόμενα βήματά του, μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον οίκο Yves Saint Laurent.

«Κάνω ασταμάτητα διακοπές. Βρίσκομαι να έχω ζήσει αυτή την καταπληκτική εμπειρία, και θέλω να την χρησιμοποιήσω ως κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ότι προχωράω παρακάτω. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να θελήσω να παραμείνω σε διακοπές για την υπόλοιπη ζωή μου, είμαι αρκετά σίγουρος ότι έχω την ενέργεια και τις γνώσεις να προσπαθήσω, τουλάχιστον, να κάνω κάτι σχετικό, κάτι που θα αποτελέσει μέρος της ανάγκης των ανθρώπων για μόδα».

Παρά την μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή του, ο σχεδιαστής παραδέχτηκε ότι νιώθει αρκετά ικανοποιημένος. «Είμαι πολύ καλά. Νιώθω πολύ χαρούμενος, γεγονός πολύ ασυνήθιστο για εμένα, με την έννοια ότι ποτέ δεν πίστευα πως θα μπορούσα να νιώσω έτσι- τουλάχιστον υπό αυτές τις συνθήκες. Μου έχει ήδη συμβεί κάτι καταπληκτικό. Βρέθηκα να δουλεύω και να έχω την στήριξη καταπληκτικών ανθρώπων, τους οποίους πάντα θαύμαζα. Τώρα, αυτό το κεφάλαιο στη ζωή μου έχει κλείσει, και δεν μετανιώνω ούτε λεπτό».