Karl Lagerfeld: η Jackie Kennedy φορούσε Chanel απομιμήσεις

Karl Lagerfeld: η Jackie Kennedy φορούσε Chanel απομιμήσεις

Ένα ταγέρ γίνεται αντικείμενο συζήτησης.

Η Jackie Kennedy αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons που γνώρισε ο κόσμος της μόδας. Καθιερώνοντας τα chanel ταγέρ, τα μαντήλια στο λαιμό και τα τεράστια μαύρα γυαλιά, η διάσημη Πρώτη κυρία δημιούργησε «σχολή» με το στυλ της κάνοντας αμέτρητες γυναίκες να την αντιγράψουν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Να που όμως αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα και αναμφισβήτητα ήρθε ο Karl Lagerfeld να μας τα γκρεμίσει με μία του συνέντευξη.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Tim Blanks μαζί με την Carine Roitfeld για το νέο τους project, «Little Black Jacket book», ο κάιζερ της μόδας μαρτύρησε το μεγάλο της μυστικό. Το iconic ροζ ταγέρ που φορούσε η Jackie τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Kennedy δεν ήταν αυθεντικό Chanel, αλλά απομίμηση σχεδιασμένη από τον Oleg Cassini. «Φυσικά και η Jackie ήταν πελάτισσα, αλλά της τα παρήγγελνε η αδελφή της», συμπληρώνει ο Lagerfeld και ρίχνει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση στην ιστορία της μόδας και ό, τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Λέγεται, δε, πως η Πρώτη Κυρία, είχε ξοδέψει τόσα χρήματα σε Chanel ρούχα, που αναγκάστηκε να τα ράβει σε ένα κατάστημα ονόματι «Chez Ninon» για να της έρχεται πιο οικονομικά.

Οικονομική κρίση, λοιπόν, και η Jackie Kennedy!